torsdag 16 april 2009

Visst sa hon "nej" men hon menade nog "ja"!

Våldtäktsmän intalar sig ofta att deras offer var villiga. En förnekelse de flesta normalt funtade människor rätt snabbt ser igenom. Men inte alltid.

Inte när det är unga fröken demokrati som blir våldtagen av gamla gubben makt!

För tillfället sker övergreppet i det franska parlamentet . Ett klart och tydligt demokratiskt nej till en lag om avstängning från Internet p.g.a. illegal fildelning accepteras tydligen inte (DN, Metro, Aftonbladet, Expressen). Det påminner om den danska folkomröstningen om medlemskap i EU. De fick rösta tills de röstade "rätt". Skillnaden är att den danska folkomröstningen, så vitt jag förstått det, inte var en bindande folkomröstning utan endast en rådgivande. Det franska parlamentet genomför i högsta grad bindande omröstningar. Eller gjorde...

Ingen låter sig väl luras av de kosmetiska omformuleringar som nu läggs till lagförslaget? En riktig omarbetning av förslaget hade tagit mer än tolv arbetsdagar!

Det är inte heller frågan om vilken lag som helst. Det är en lag som förnekar människor tillgång till informationssamhället! Via Internet får vi tillgång till information, kan kommunicera med omvärlden, sköta vår ekonomi, handla, umgås och utvecklas. Att förneka någon det är vidrigt.

Därtill har fransmännen samma problem som vi har i Sverige med IPRED. Det går inte att med säkerhet fastställa vem som gjort vad vid datorn. Alla som är beroende av uppkopplingen straffas trots att de inte har gjort något olagligt.

Nästa omröstning sker om två veckor, den 29:e april, och jag lovar att det kommer falla ut på ett av två sätt:
1. Det blir ytterligare ett nej och man fastställer ett datum för nästa omröstning.
2. Det blir ett ja och det är färdigröstat.

På den vägen är det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Creeper