fredag 17 april 2009

Det handar inte om fildelning längre

Blir det en fällande dom idag kl. 11 (om en timme!) så visar det på att vårt rättssystem är både godtyckligt och politiskt.

Har TPB gjort sig skyldiga för brott då de möjliggjort för kommunikation mellan människor så ligger Google också pyrt till...eller hade gjort om de inte varit rika jättar. Åklagarsidan har hävdat att The Pirate Bay i stort sett uteslutande är till för att sprida upphovsrättsskyddat material. Det är kanske inte konstigt att de har den bilden då de rimligtvis mest söker efter sånt material. Själv tankar jag i huvudsak ner icke upphovsrättsskyddat material från TPB, och jag tankar mycket. Det i sig borde vara nog för att visa att TPB inte i sig är en upphovsrättskränkande sida. Det är endast den äldre generation som fortfarande sitter på styrelseposterna inom upphovsrättsindustrin som inte vet att man kan hitta precis vilken film/musik/spel som helst via Google genom att skriva "torrent" efter namnet. Likhet inför lagen är kanske inte så populärt längre...

Jag börjar själv tvivla på att det blir en friande dom. Anledningen är att det just nu pågår kupartad förändring av Internet. På mycket kort tid har vi sett IPRED, ACTA, IPRED2, Telekompaketet + diverse andra förslag som går ut på att kontrollera och begränsa människors yttrande och rörelsefrihet.

"Internet är ingen mänsklig rättighet" säger förespråkarna. De som vill stänga av och begränsa vårt kulturella och politiska utrymme. Det är inget annat än en ny tids fascism.

Vi ska vara konsumenter och spelpjäser på marknadsplatsen och inte fria och självtänkande. Det var länge sedan vi hade demokrati, om vi ens hade det tidigare. Nu ser vi hur den Lobbykrati som tagit dess plats metodiskt förvandlas till neofascism.

Det är skillnad på att tro att man är fri och att faktiskt vara det!

Det här handlar inte om fildelning längre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Creeper