lördag 18 april 2009

Bonniersägda DN nytt språkrör för upphovsrättsindustrin?


Det är tydligt att DN nu går i upphovsrättsmaffians ledband!

Dagens huvudledare talar om TPB domen som "en viktig dom" för att visa att det "inte är okej at snylta på artisters och författares arbete". De väljer med andra ord att idissla den gamla lögnen om att det är artister och författare som förlorar på fildelningen och inte den nöjesindustri som egentligen tar i stort sett alla pengar och fungerar som filter för vilken kultur som ska få komma fram i ljuset.

Dessutom har de mage att hävda att "det nog få som delar piraternas teknikdeterminism och anarkistiska samhällssyn"! Har de överhuvudtaget läst bloggar, insändare, kommentarer den senaste tiden? Det finns inte längre några som argumenterar mot fildelning! Jovisst, finns där en och annan aggressiv 30+ man som spyr upp klyschan om att kopiering är stöld, men de kommer aldrig tillbaka och svarar på den ström av motargument som alltid följer.

Titta på alla undersökningar som görs på nätet (= det ställe det faktiskt gäller!) och inte EN ENDA visar på mindre än 85% för fri fildelning och mot IPRED. Det är vad folk tycker! Och det är verklignen så som DN vidare säger: "Det är nämligen allmänhetens inställning och beteende som kommer att avgöra om olaglig fildelning ska vara en ”folkrörelse” eller förpassas till de kriminella utmarkerna."

Det är så en demokrati ska fungera....tyvärr är det tydligt att en av Sveriges största tidningar nu agerar åsiktsfilter och öppet vill manipulera människor till att inordna sig i de lydiga leden. Meningen efter säger nämligen: "Avskräckning är nödvändig."

AVSKRÄCKNING ÄR NÖDVÄNDIG???

Vi ska alltså skrämmas till att tycka "rätt". Är det 2009 eller 1984?

Är det demokrati?
De kallar oss för anarkister...om det är det nya ordet för demokrater så visst, då är vi anarkister! Men egentligen är det DN/Bonniers och resten av upphovsrättsindustrin som glömt vad demokrati är...

Det här är dåligt DN, det är mycket dåligt!

Tro mig...demonstrationerna kommer att växa...för fascism är inte heller en model för framtiden!"The got the guns, but we got the numbers"
~ The Doors

5 kommentarer:

 1. Ja, vad kan man fövänta sig av fejk-liberaler som Bonniers.

  Sverige har för få mediaägare. Få ägare innebär stor påverkan och färgade nyheter, allt handlar om pengar, politik eller en kombination av de två förstnämnda.

  Schibstedt äger Aftonbladet och Svenska Dagbladet,
  Bonniers äger Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan med flera,
  Stampen äger 24 svenska tidningar med ~1,4 miljoner läsare,
  http://www.stampen.com/sv/index.php?page=tidningar

  TT ägs av,
  30% av Schibstet,
  30% av Bonnier,
  15% av Stampen,
  Dvs tillsammans äger de 75% av TT.

  SvaraRadera
 2. Jag är i tjugoårsåldern, förhoppningsvis inte särskilt aggressiv och definitivt emot större delen av den fildelning som i dagsläget är illegal (fildelning i allmänhet är en jävligt bra företeelse). Jag känner ganska många i min ålder som håller med mig. Jag är också benhård motståndare till IPRED, eftersom det ena inte behöver betyda det andra: man kan tycka att det ena förvisso är fel, men att ett fritt nät är en viktigare prioritering om verktygen för att fånga folk blir så integritetskränkande.

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet!

  ''nöjesindustri som egentligen tar i stort sett alla pengar och fungerar som filter för vilken kultur som ska få komma fram i ljuset''

  -precis så är det, tyvärr. Dags att lära upphovsrättsmaffian en läxa!

  SvaraRadera
 4. Johan...om bara andra motståndare till "illegal" fildelning kunde dra gränsen där du drar den skulle jag sova bättre på nätterna =)

  SvaraRadera
 5. Riktigt bra skrivet! Kan tiden gå baklänges? Isf fruktar jag att vi är på väg mot 1984! :(

  SvaraRadera

 
Creeper