onsdag 22 april 2009

Ljuger så de tror sig själva!

Idag går Åsa Torstensson ut och säger att hon är emot tillägg 46!

Nej visst nä...hon är inte emot "andemeningen" i tillägget...hon är bara emot att tillägget faktiskt finns med...

Det här är ett så löjligt uppenbart hykleri att man blir helt förbluffad!

Hon säger att det inte finns något "förslag som berör avstängning av internetanvändare". Men det finns det ju! Det röstades ner i en version i EU förra hösten. Det kommer på odemokratisk grund antagligen röstas igenom i Frankrike om någon vecka och vi kommer garanterat se mer av den framöver. Moderata EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (Moderaterna) har också bekräftat att man talar om möjligheten att stänga av användare (i DNs artikel). Om hurvida det ingår i själva Telekompaketet eller inte är totalt ovidkommande!

För första gången kommer dock ett försök till sakligt argument från motståndarna. Hon säger:

"Det kan vara så att betalar man inte en tjänst man är överens om ska levereras, är det rimligt att man inte får den. Vilka möjligheter har man då att stänga av den tjänsten?"

Det är modigt av henne att försöka, det ska jag erkänna, men det är bland det dummaste jag hört. Tillägg 46 säger att ingen får stängas av utan ett rättslig prövning. Kan inte kontraktsbrott prövas i svenska domstolar längre? Hur kan en minister veta så lite om svenskt rättsväsen?

Min hyresvärd har inte rätt att vräka mig hur som helst. Den rättsliga tryggheten är inskriven i lagen. Men om jag resolut slutar betala hyra är det inte speciellt svårt för hyresvärden att få igenom en vräkning. Det här förstår en femteklassare! Alltså måste en infrastrukturminister förstå det. Alltså är skitsnacksvalsen igång igen. Det är inte inkompetens, det är lögn...

Med tanke på hur vi såg med vilken smidighet Alliansen svingade partipiskan när FRA-lagen var på tapeten kan vi tyvärr inte räkna med att den inte kommer att vina över huvudena på Lena Ek och hennes meningsfränder när det väl kommer till kritan.

I en annan artikel i DN går forskare ut och varnar för Telekompaketet. Synd att inte politiker lyssnar på folk och forskare utan enbart på upphovsrättsmaffian och på varandra.

På den ljusa sidan har miljöpartisterna Lage Rahm, Peter Sunde och Maria Ferm gått ut i Sydsvenskan och berättat att de ska skapa en fond för fildelare som blir stämda enligt IPRED-lagen. Det är bra...önskar fler i de etablerade partierna tog stark ställning!

Min röst går fortfarande till Christian och Piratpartiet!


Intressanta länkar:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article4954784.ab
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/parlamentet-kritiskt-till-ministerradet-oenighet-om-telekompaketet-1.850098
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/jubel-i-bloggosfaren-efter-omrostning-1.849588
http://www.dn.se/kultur-noje/musik/for-tidigt-ropa-hej-internet-inte-raddat-1.849846

1 kommentar:

  1. Mycket bra skrivet. Någon borde maila den här texten till Åsa med cc till Reinfeldt. Åsa behöver styras upp. Tror att Reinfeldt inte vill ha mer sådana lögner/inkompetens (jag väljer att se det som inkompetens tills dess att lögnen/korruptionen är bevisad) inför det stundande valet. Piratpartiet har nu en reell chans att nå ända fram i valet, det borde skrämma.

    SvaraRadera

 
Creeper