fredag 17 april 2009

De vill stänga det öppna samhället!


"- Är telekommunikation en mänsklig rättighet? Vad tror du en liten fattig pojke i Afrika tycker är mänskliga rättigheter?"

Det här är vad vår delegat i rådsarbetsgruppen för telekommunikationer säger (läs DN:s artikel!). Han kunde lika gärna sagt:

"Är personlig integritet en mänsklig rättighet? Vad tror du en liten fattig pojke i Afrika tycker är mänskliga rättigheter?

Att peka på någon som har det ännu sämre och säga till oss att vi minsann ska vara nöjda med vad vi får är ett odemokratiskt översitteri utan dess like. Att han sedan säger att det redan finns "en europeisk stadga om mänskliga rättigheter som gäller enligt EU-fördraget" och frågar varför man ska stoppa in det i Telekompaketet visar tydligt att han umgåtts för mycket med lobbyister och för lite med folket!

Stoppar man in det i Telekompaketet värnar man om de mänskliga rättigheterna i realiteten och det det vill inte Jörgens nya kompisar.

Som han själv uttrycker det:
"Frihet är viktigt, men det handlar om en kommersiell tjänst"

Internet ÄR INTE EN KOMMERSIELL TJÄNST!!!
Internet ÄR EN MEDBORGERLIG RÄTTIGHET!!!

Det utgör grundstommen till det demokratiska informationssamhället!

Internet är fundamentet för vår tids yttrandefrihet! Det är Jörgen och hans köpta gelikar som vill omdefiniera och förvandla Internet till en styrd kommersiell tjänst!

Tro inte att yttrandefriheten endast är rätten till en egen åsikt. Det är rätten att få förmedla den åsikten till omvärlden. Det jag gör just nu! Stänger man det öppna Internet tar man bort den rättigheten!

När en diktator stänger ner oppositionens tidningar och nyhetskanaler men hävdar att det fortfarande är fritt fram att uttrycka sig i tal och skrift, har han då inte kränkt yttrandefriheten?

Telekompaketet innebär bl.a. att:
- Internetleverantörer blir skyldiga att övervaka användare!
- Att våra Internetuppkopplingar kan stängas av när vi använder nätet på ett sätt som makthavarna (läs: upphovsrättsindustrin) inte gillar!
- Att sajter blockeras och innehåll censureras!

DU KAN PÅVERKA DEN HÄR UTVECKLINGEN - SÄG IFRÅN!

Jag har mycket på mitt hjärta idag så jag fortsätter...Handlar det här om fildelning?

Är det en fildelningsfråga när DN först flyttar sin ledare så att länkarna till uppsjön av kritiska bloggar (se nedan) försvinner? När ledaren sedan helt tas bort eftersom strömmen av kritiska bloggar inte sinar?

Visst...först kändes det som en liten seger att de tog bort ledaren...men hade argumenten fått stå kvar mot varandra hade så många fler förstått vad som håller på att hända, och det vill inte de som står bakom ledaren.

Jag tycker om DN, det är en av mina favorit tidningar, och många gånger är DN den mest objektiva nyhetskanalen man kan hitta. Men i och med att jag inte vet när de mörkar och undanhåller information så är det ABSOLUT NÖDVÄNDIGT att det finns tillgång till andra röster och källor!


Är jag en galen konspirationsteoretiker?


Tycker du det så ta ett steg tillbaka och fråga dig själv varför inte EN ENDA svensk tidning tagit upp nyheten om det planerade mordförsöket på Bolivias president Evo Morales! [1, 2].

När legosoldater planerar att döda en president och skjuter sönder ett hotell i en eldstrid med polisen så är det en världsnyhet!

VARFÖR FÅR VI INTE VETA NÅGOT?

Kan det vara för att Bolivias president är socialist och inte speciellt populär bland de västländska företag som agerar i landet?
Kan det vara för att historien visar oss vart vi bör vända våra blickar för att hitta förövarna?
Kan det vara för att förövarna ibland öppet, ibland genom tysta överenskommelser, styr vårt informationsflöde?

Vårt öppna Internet är ett hot mot deras makt och kontroll!

Jag vill inte nödvändigtvis försvara en socialistisk president, men det är allas vår FÖRBANNADE SKYLDIGHET att försvara en demokratiskt vald president!!!

Intressanta länkar:
http://www.dn.se/kultur-noje/forhandlingar-i-bryssel-om-eus-telekompaket-1.844537
http://www.dn.se/nyheter/politik/piratpartiet-nu-fjarde-storsta-1.847516
http://sydsvenskan.se/lund/article427041/200-samlades-i-Lund.html
http://sydsvenskan.se/digitalt/article427024/Tekniken-springer-ifran-fildelardom.html
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4941025.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4937038.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Creeper