onsdag 1 april 2009

IPRED - hundarna släpps lösa!

Trodde aldrig att jag skulle se rättssamhället skrumpna ihop och den demokratiska tanken rygga tillbaka och gömma sig i något mörkt garderobsutrymme i politikernas hjärnor.

Vi vet alla vilka som ligger bakom den nya svenska lagstiftningen. Det är den stora multinationella upphovsrättsindustrin. Via USA har de utövat tillräckligt stort tryck på Sveriges styrande för att de skulle kränka grundlagen och ägna sig åt ministerstyre när de bestämde att The Pirate Bay skulle dras inför rätta.

Samma krafter ligger bakom IPRED.
Och vår regering lägger sig platt.

Från och med idag kommer stora ekonomiska intressenter ha laglig rätt att kränka varje medborgares integritet. De har rätt att, baserat på "bevisning" i form av skärmdumpar, kräva husrannsakan i våra hem.

Pontén och hans gelikar vill framhäva att mindre artister nu äntligen kommer kunna leva på sina alster tack vare att de kommer kunna driva rättsliga mål mot fildelare. Men de lurar ingen. Det här är helt och hållet en arena för den stora upphovsrättsindustrin.

De har sedan länge använt sig av rena digitala kommandotrupper som t.ex. Media Defender för att med alla medel, lagliga så väl som olagliga, infektera och förstöra fildelarnätverken.

Nu kommer vi se en helt ny typ av företag som helt försörjer sig på att agera kamphundar åt industrin!
Specialiserade indrivningsföretag med laglig rätt att övervaka och utpressa!

Med rätta förväntar vi oss att polisen i en rättsstat ska vara opartisk i sin verksamhet. Nu ger vi större polisiära rättigheter till privata intressen!

SNACKA OM TIDERNAS JÄV!!!

Glöm att det här handlar om att artister ska få lön för sitt arbete. Det här handlar om vem som ska äga våra informationskanaler och vår kultur.
Missa inte att se kommande matcher då förhandstippade ACTA och IPRED2 förväntas slå knock out på rättssamhället Sverige!

Intressanta artiklar om ämnet:
http://www.dn.se/kultur-noje/ljudboksforlag-begar-ut-namn-pa-uppladdare-1.835573
http://www.metro.se/2009/03/31/88113/vem-vagar-kasta-den-forsta-stenen
http://www.expressen.se/debatt/1.1518702/ipred-stoppar-bara-amatorer
http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article423608/Fem-forlag-inleder-jakten-pa-fildelare.html
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1517485/sa-drabbas-du-av-ipred-lagen
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1518867/nu-kan-de-krava-ut-misstankta-ip-nummer
http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article4794046.ab
http://hd.se/inrikes/2009/04/01/foerlag-inleder-jakten-paa/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Creeper