måndag 1 juni 2009

Vem sätter rubrikerna på Aftonbladets artiklar?

I gårdagens Aftonbladet kan vi läsa om Rickard Falkvinge och hur han "Lever på att tigga - Piratpartiets ledare ber sina medlemmar om pengar - och sex" och att han tycker att "Det här är den största chansen jag får att göra skillnad". Det här är en artikel i Aftonbladets artikelserie om EU-valet. Jag undrar just vilka rubriker de etablerade partierna får!

Det här är ytterligare ett steg i smutskastningskampanjen mot Piratpartiet. Det är ett mycket fult knep och det visar på att de etablerade partierna och deras gammelmediakompisar är så andesvaga att de inte klarar av att möta Piratpartiet på ett mogen och seriöst sätt.

Denna lumpenhet kan inte komma av annat än att de etablerade partierna står handfallna inför Piratpartiet, som ständigt hamnar över 5% i alla opinionsundersökningar [t.ex. Aftonbladet]. De håller alla upphovsrättsmaffian bakom ryggen och har inga mogna argument att komma med...så går det när man idislar förljugna slogans, så som att "fildelning är stöld", för länge.

De äldre politiker som sitter i partitopparna förstår helt enkelt inte att de är för gamla och har en värdegrund som är hopplöst fast i Kalla krigets mentalitet. Visst kommer de med samma gamla magra löften om personlig integritet och att man inte ska jaga "vanliga" fildelare utan endast de där skurkarna som tjänar miljoner på fildelningen... ni vet de där som tjänar miljoner på att dela ut saker gratis... de där som är lite som de där terroristerna ni vet, de som ständigt hotar vår säkerhet och berättigar FRA-lagen...

De har inga argument, endast trasiga lögner. Alltså får de ta till smutskastning. Aftonbladets rubriksättning är bara ett litet exempel på detta.

Märk väl att det är rubriksättningen jag talar om, för när man läser själva artikeln så visar det sig att den utlovade sexskandalen endast består av att Rickard har sex!
Jag vet, det är fruktansvärt...i våra tider! Utomäktenskapligt dessutom! Och säkerligen helt utan reproduktionssyften. Det är ogudaktigt!

Större delen av artikel är faktiskt bra. Den handlar om hur Rickards intresse för datorer startar då han vid sju års ålder får en Vic- 20. Startade själv också med en Vic-20 vid sju års ålder så jag tycker givetvis han verkar sympatisk. Det handlar om hur han startade Piratpartiet och...hmm...men allt det här vet jag ju redan... sedan slår det mig: Det är nästan ordagrant taget från Piraterna - De svenska fildelarna som plundrade Hollywood av Rydell och Sundberg. Är det kanske Aftonbladet som är de där som tjänar miljoner på andras upphovsrättsskyddade material?

Det här är svensk politisk journalistik.

Det är bedrövligt...

1 kommentar:

 
Creeper