måndag 8 juni 2009

Piratpartiet synar det politiska spelet!

Piratpartiet sitter i Europaparlamentet och jag vill liksom springa bort till Anti-piratbyrån, FRA, Ifpi och regeringen, räcka finger och vråla:

"Övervaka den här era jävla stolpskott!"Det är underbart att vi kom in även om reaktionerna från meningsmotståndare är lite otäcka. För nu när vi är med så är vi farliga, och nu gör man allt för att föringa oss. Magnus Blomgren, statsvetaren som även tidigare visat sin negativa inställning till Piratpartiet, säger t.ex. i Metro att en röst på Piratpartiet är en bortkastad röst. Vi kommer nämligen bli utfrysta i Europaparlamentet. Ingen kommer vilja samarbeta med oss för att vi vägrar placera oss på en vänster - högerskala.

Det är sorgligt att de inte ser att det finns en helt annan dimension att ta hänsyn till: frihet - kontroll. Den skalan skär genom samtliga partier. Det är därför Falkvinge och jag trivs så bra i samma parti. Han är enl. Fokus en självutnämnd ultrakapitalist och jag är snarare en frihetlig socialist.

Borde inte de etablerade politikerna fråga sig varför valdeltagandet är så lågt? Borde de inte se över sin skala? Jag tycker Moderaternas ekonomiska politik är bättre än Socialdemokraternas! Hur fan kan jag som socialist tycka det?

Det är dags att inse att den stora politiska skiljelinjen inte längre går mellan kapitalisten och socialisten utan mellan de frihetliga och de som vill ha kontroll. Därför tycker jag t.ex. att Christofer Fjellner (m) är mer sympatisk än Göran Färm (s) men att Carl Schlyter (mp) och Eva Britt Svensson (v) är betydligt mycket trevligare än Gunnar Hökmark (m)...etc...etc...


Olika syn på demokratin

K.G. Bergström, en man jag tidigare uppfattat som rakryggad, hade en illa dold sarkastisk attityd under intervjun med Falkvinge (pp) i Svt:s valvaka i går kväll . Han gick t.o.m. så långt att han ifrågasatte om Piratpartiet överhuvudtaget skulle kunna påverka någonting i parlamentet. Även om Piratpartiet skulle få två mandat (ifall Irland ratificerar Lissabonfördraget) menade Bergström att det knappast skulle göra någon skillnad: "en eller två... du tror att det gör skillnad?" och "du tror att två av sjuhundra ledarmöten...att ni kan bli avgörande där?"

De här försöken till att förringa Piratpartiet stöter man tyvärr ofta på lite överallt. Ofta från just de personer som gör en sak av att berätta hur viktigt det är att vi går och röstar! Vad är det egentligen för syn på demokratin som kommer till tals här? Varför röstar vi om två mandat inte gör någon skillnad? (Sverige har 18 mandat sammanlagt och kan få 20)

Jag kan tänka mig två alternativ:
1. Det är ren avundsjuka och man vill med alla medel avväpna uppstickaren. Helt enkelt ren och skär mobbing.
2. Man är inte demokrat i ordets rätta betydelse! Man anser att det är viktigt att gå och rösta för att det ger legitimitet till makthavarna, inte för att man egentligen ska få vara med och bestämma.

Det, mina damer och herrar, är varför så få röstar i EU-valet! Man vill inte ge legitimitet till makthavare som inte lyssnar till folket. Jag är fullkomligt övertygad om att de stigande röstdeltagandet i Sverige helt och hållet kan tillskrivas Piratpartiet. Det är bland våra 7,1% som de nya rösterna hörs!


Så här blir ni av med Piratpartiet!

Piratpartiet är Sveriges största parti för åldersgruppen upp till 30år! Det här borde rimligtvis säga någonting till de etablerade makthavarna! Mona Sahlin talar om att Piratpartiets framgångar är en väckarklocka. Borde inte FRA-lagen och IPRED varit den väckarklockan?

Om och om igen får man höra att Piratpartiet är partiet för folk som bara vill ladda ner underhållning gratis. Så länge man inte förstår, eller ens försöker förstå, vad som ligger bakom Piratpartiets framgångar så kommer man aldrig kunna locka till sig Piratpartiets röster. Dessa röster är beslutsamma röster och jag vågar lova att de är framträdande bland de som förtidsröstade.

I rapport jämför K.G. Bergström Piratpartiet med Junilistan och menar att vi kommer gå samma öde till mötes. Vad han vägrar inse är att vi inte röstar på Piratpartiet för att vi är allmänt eu-kritiska, eller för att vi är besvikna på de andra partierna. Vi röstar på Piratpartiet för att det finns ett växande och ytterst reellt hot mot den demokratiska infrastrukturen i allmänhet och det öppna internet i synnerhet. Så länge etablisemanget inte inser vad som faktiskt står på spel så kommer Piratpartiet och den medborgarrättsrörelse som partiet är en del av finnas kvar och växa.

Vi som inser att ett öppet internet är grundbulten i ett demokratiskt informationssamhälle är välinformerade och aktiva. Vi har redan hört skitsnackarvalsen så många gånger att vi kan den utantill. Vi vill inte höra lögner längre, vi vill se konkreta politiska handlingar!

Ta över de frågor som uppenbarligen är viktigast för svenska medborgare under 30 år och AGERA! Konsekvent!

DET är sättet att bli av med Piratpartiet!Bortkastade röster!

Det sticker uppenbarligen i ögonen på etablisemanget att Piratpartiet öppet går ut med att man tänker rösta som gruppen i alla frågor som inte rör integritet, patent och upphovsrätt. Bergström säger att de "kommer inte överhuvudtaget ha något som helst inflytande, de säger att de ska rösta som den grupp de hamnar i".

Hmm...de kommer rösta precis som alla andra i gruppen...betyder det då att de andra i gruppen inte heller har något inflytande? Det är ett skamligt hycklande, för Bergström vet att i alla storpolitiska sammanhang så sker liknande överenskommelser. Rösta med oss i den här frågan och vi röstar med er i den frågan. Det är den typ av inflytande som alla partier faktiskt har, skillnaden är att Piratpartiet inte går ut och lovar sådant som de inte tänker hålla!


Nej, en röst är endast bortkastad om man gått på skitsnackarvalsen igen!

Engström, dra ner till Bryssel och lär dem en annan visa!

You the man!


Gammelmedia och andra:
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, DN13, DN14
SDS1, SDS2, SDS3, SDS4, SDS5, SDS6
SvD1, SvD2, SvD3
Aftonbladet1, Aftonbladet2
Exp1, Exp2, Exp3, Exp4, Exp5
Metro
Nyheter24:1, Nyheter24:2
IDG
Sveriges Radio

4 kommentarer:

 1. 200 000 personer med politiskt tunnelseende har nu röstat och givit oss en en ny EU-parlamentariker. En miljonär med värderingar till höger om Moderaterna!

  Men det har ju det goda med sig att herr Engström får en ordentlig löneförhöjning …

  SvaraRadera
 2. Snarare 280 000...men det är ju inte din poäng.

  Man kan säga tunnelseende, eller så kan man säga fokus. Vi får ofta höra att vi har ett för smalt sådant, men frågan är hur stor skillnad det egentligen finns mellan t.ex. socialdemokratisk och moderat politik.

  Vi ser en enorm fara med de senaste årens utveckling på informations och kommunikationsfronten. Det är viktigare och mer grunläggande för en demokrati att medborgarna får kommunicera privat än hur många procents sänkning man bör ha av koldioxidutsläpp. Miljön ÄR viktig, även för piratpartister, men den har redan kunnig politisk representation. Det har inte nätintegriteten och informationsfriheten.

  Du väljer att skriva som anonym i din kommentar. Det tycker jag är en demokratisk rättighet! Det finns långt gånga planer på att omöjliggöra den anonymiteten. Inom några år kan vi befinna oss i en situation där endast ett litet fåtal kan skydda sin anonymitet och framför allt sitt privatliv.

  Om du säger att vi har tunnelseende så säger jag att du/ni har en blind fläck.

  Engström har lagt sina miljoner på att engagera sig, det tycker jag är värt beröm. Dessutom är det sorgligt att så många hoppar på just honom för hans nya lön. Har inte alla EU-parlamentariker lika hög lön? Har de inte haft det under längre tid? Löjligt...

  Tack för din kommentar

  SvaraRadera
 3. Det som gör att piratpartiet kommer få gå samma öde tillmötes som junilistan är att de etablerade partierna nu kommer att reformera sin politik. Både SSU och MUF har varit överens om att IPRED och FRA är dåligt, och de har båda varit kritiska till att deras moderpartier inte lyssnar. Det Piratpartiet nu har gjort är att de har visat att fågorna är viktiga för en betydande del av väljarna, och när det nu blir tydligt för de etablerade kommer de att forma sin politik så att de "äter upp" pp:s väljare.

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas verkligen det!
  Men hittills har det bara varit snack. Den dag de gör allvar av de genomskinliga integritetslöftena så kommer inte heller jag behöva rösta på Piratpartiet längre.

  Men tyvärr tror jag inte att de egna ungdomspartierna och folket är lika viktiga för makthavarna som lobbyisterna och storföretagen...vi kommer nog se Piratpartiet i riksdagen också...

  SvaraRadera

 
Creeper