fredag 5 juni 2009

Ska du låta dig luras igen?


Det finns ett gammalt engelskt ordspråk som just nu är mycket aktuellt:

" Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me"

På söndag ska vi se om vi svenskar är rakryggade demokratiska medborgare eller en skock fårskallar som går på vad som helst. I alla politiska debatter som rör personlig integritet, internet, makten över informationsflödet och fildelning/upphovsrätt kämpar de etablerade partierna om att framstå som de mest vänligt sinnade. Nu bedyrar både sossarna och alliansen att man ska värna den personliga integriteten och inte "kriminalisera en hel ungdomsgeneration". Vi har alla hört det här förrut.

Det är ren och skär lögn!

Och det finns ingen ursäkt att gå på den igen!

Hur länge ska du stå ut med att de ljuger för dig när den lilla lucka du har att påverka politiken dyker upp? För det är valet vi har gott folk! På europeisk nivå har vi en dag av demokrati vart femte år! På nationell nivå har vi en dag vart fjärde år. De folkvalda går uppenbarligen hur långt som helst för att få dig att rösta igenom deras politiska mandat igen.

Tur i oturen är att våra politiker är så vansinnigt körda i huvudet att de använder exakt samma formulering av lögnen som de gjorde förra gången de lurade oss! För vad gjorde de så fort valet var över? Jo, de kriminaliserade en hel ungdomsgeneration! Vad tror du kommer hända nu?

Tro mig: De som gav dig FRA, IPRED, ACTA och Datalagringsdirektivet SKITER I VAD DU TYCKER!!!

Även den som tycker Pontén är en hjälte och vill se varenda fildelare i fängelse borde inse att en politiker som ljuger om en sak är en politiker som ljuger om ALLT! De svenskar som ger dessa lögnare sin röst igen sviker den svenska demokratin!

Det är upp till oss att ställa politikerna till svars för deras vallöften! Det gör vi genom att inte ge dem fortsatt mandat! Valet är vår enda chans att förändra någonting!

Rösta på ett parti som inte ljuger! Som faktiskt verkar för vad de säger under valrörelsen!

Ett parti som inser att internet inte är en kommersiell tjänst utan den centrala infrastrukturen i informationssamhället! Vi står idag på tröskeln till ett nytt samhälle. Hur vill vi att det ska se ut?

Frihet eller kontroll?
Demokrati eller fascism?

Gammelmedia:
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9
SDS1, SDS2, SDS3, SDS4, SDS5, SDS6, SDS7, SDS8, SDS9, SDS10, SDS11, SDS12, SDS13, SDS14, SDS15, SDS16, SDS17, SDS18, SDS19,SDS20, SDS21, SDS22, SDS23, SDS24, SDS25, SDS26, SDS27, SDS28, SDS29, SDS30
SvD1, SvD2
Exp1
Aft1, Aft2, Aft3, Aft4
N24:1, N24:2, N24:3
Metro1, Metro2

7 kommentarer:

 1. Nu börjar kanske de gamla partierna inse att PP inte går till val på "drag under galoscherna". ;-)

  SvaraRadera
 2. Man får hoppas på det!
  Det är för jävligt att det ens ska behöva finnas ett Piratparti. Jag tror det här är det viktigaste valet vi sett på många många år.

  SvaraRadera
 3. Känns skönt att de andra partierna har sådan extrem panik. De har ingen aning om hur de ska tackla de här frågorna, och det skänker Piratpartiet både röster och makt.

  Jag tror dessutom att paniken blir värre den 8 juni, när valet är över, vilket bara spiller över på rikspolitiken och får in Piratpartiet i Riksdagen 2010.

  SvaraRadera
 4. bra skrivet, men det roligate jag sett på länge är fårbilden, jag kopierar den rätt av....

  SvaraRadera
 5. =)
  sharing is caring...

  SvaraRadera
 6. Tja, det jag hörde Ulvksog/Sahlin säga var att de inte tyckte att POLISEN skall jaga fildelare... det är det väl ganska ofarligt att säga, det är ju ändå privata företag som jagar fildelare, inte polisen!

  SvaraRadera
 7. Fattar inte att folk går på samma skit jämnt från de etablerade partierna, de försöker få in fåren i fållorna igen..
  Men nu ska vi sparka de långt upp i röven:)

  SvaraRadera

 
Creeper