onsdag 20 maj 2009

Är det ingen som frågar sig varför vi ska övervakas?


Alla vet vad fingeravtryck används till - att sätta dit kriminella. Likaså DNA. Det är jättebra att polisen har de här redskapen och jag hoppas de får tillgång till fler och ännu mer effektiva metoder. Men varför ska vi lämna fingeravtryck i passet? [SDS] Varför ska polisen få tillgång till PKU registret (där samtliga medborgare som är födda 1975 och senare har sitt DNA lagrat)? Vad är det för världsbild man har om man ser det som berättigat att registrera och övervaka samtliga medborgare som om de vore kriminella?

Jag är helt för att vi stärker kampen mot kriminaliteten. Det enda problemet är att det inte är min definition av kriminalitet som används! Det är de nya definitionerna av kriminell som används. De som skapats av upphovsrättsmaffian och War-On-Terror-Freaksen. Enligt IPRED, ACTA och FRA är det vi som är de kriminella!

I ett samhälle med trygg och stabil rättssäkerhet finns inte de här problemen. Bara det faktum att de vill övervaka oss är ett tecken på att rättssamhället inte mår bra. De som har kontakterna, de stora pengarna och stort inflytande är de som dikterar villkoren. Och jag pratar inte klasskillnader här, vilket tydligt belyses av att mångmiljonären Carl Lundström är utsatt för den här rättsvidriga behandlingen.

Det handlar inte om vem som har rent mjöl i påsen. Det handlar om vem som bestämmer vilket mjöl som är rent!

Våra politiker har tyvärr inte civil kurage nog att stå emot de påtryckningar de får från lobbyister och andra intresseorganisationer. Från det att krafter inom USA fick Bodström att bryta grundlagen och ägna sig åt ministerstyre, när han beordrade att polisen skulle slå till mot The Pirate Bay, har det blivit allt tydligare hur vek rättsuppfattning våra politiker har.

Så när nu mörkrets fyra makter (Universal, EMI, Sony och Warner) kräver att företaget som hostar The Pirate Bay, i ett annat land, ska beläggas med vite utan att vare sig företaget eller The Pirate Bay ska ges tillåtelse att yttra sig så är det tyvärr inte självklart att de inte får som de vill [DN, Aftonbladet].

Den starkes rätt trumfar grundlagen.
Intressanta länkar:
DN1, DN2, DN3
Aftonbladet1, Aftonbladet2
Sydsvenskan

3 kommentarer:

 1. man blir less på't

  SvaraRadera
 2. Svar till din rubrik:

  JO! Verkligen. Det stora problemet är att partiledarna i högerblocket har lagt locket på och vägrar att diskutera FRA eller datalagringsdirektivet. Det hade varit enklare att fråga sig om deras avsikter att övervaka oss hade varit möjliga att diskutera, men genom att hålla tyst får vi ju inte tillgång till deras avsikter. (Okej, FRA och datalagringsdirektivet ska ju skydda oss mot organiserad brottslighet och terrorism sägs det, men de argumenten är ju redan sönderskjutna. Risken är väl att de med organiserad brottslighet menar illegal fildelning, men då har de ju satt in extremt hårda motmedel mot ett ganska harmlöst fenomen.)

  Jag skrev förresten en text om det själv, baserad på ditt förra blogginlägg :) --> http://xorbot.blogspot.com/2009/05/varfor-anonymitet-ar-viktigt.html

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet... Och tyvärr ligger det mycket sanning i det också. :(

  Vi måste stå emot. Vi måste kämpa.
  Ska vi bara ge upp?! Självklart inte!

  Rösta på Piratpartiet är en sak man förstås kan göra. Inte ska man väl behöva gå så långt så att man blir offensiv?

  SvaraRadera

 
Creeper