fredag 15 maj 2009

Illegal fildelning vårt främsta vapen! Fildela allt!


Såg idag ett klipp på YouTube där Amalia Andersdotter (Pp) briljant debatterar med Daniel Sturesson (Kd). Ett påstående från Sturesson blev lämnat oemotsagt p.g.a. att intervjuaren sköt in med en följdfråga.

Det Sturesson sa är ett av de vanligaste argumenten som dyker upp när man diskuterar fildelning och jag tycker det är viktigt att det inte får stå oemotsagt. Sturesson sa:
"Man kan inte bara säga vi ska förändra lagen, och så där, och därför ska vi fildela som någon slags civil olydnad. Jag tycker man måste ha en grundläggande respekt för lagen så länge den ser ut som den gör."
Man ska alltså vänta med att agera tills lagen tillåter det. Man ska inte bråka utan endast använda sig av de mekanismer för förändring som finns i systemet.

Det är en av de största missuppfattningarna någonsin!
INGENTING har någonsin förändrats genom att människor låtit systemet gå sin gilla gång! ALDRIG!

Det enda sättet att verkligen förändra någonting är genom civil olydnad! Och jag vill påstå att det är den viktigaste delen av systemet! Vi ska inte vänta och se vad makthavarna beslutar ovan våra huvuden. Hela fildelningsdebatten har tydligt visat att makthavarna inte representerar folket i den här frågan. I valtider säger det sådant som de vet att vi vill höra, men så fort de valts in så är de tillbaka i gamla gängor. Det är IPRED ett tydligt bevis på! Hade makthavarna verkligen representerat folket hade den aldrig ens kommit upp på dagordningen.

En fortsatt, och gärna ökad, fildelning är vårt främsta sätt att påverka Internets framtid. Vi måste bestämma oss för om Internet ska tillhöra oss alla eller bara företagen! De måste anpassa sig eller gå under! Inte vi!

Ingen har sagt det bättre än Hagbard Celine i Never Whistle While You're Pissing (Från The Illuminatus! av Robert Shea och Robert Anton Wilson):

Every fact of science was once Damned. Every invention was considered impossible. Every discovery was a nervous shock to some orthodoxy. Every artistic innovation was denounced as fraud and folly. The entire web of culture and "progress," everything on earth that is man-made and not given to us by nature, is the concrete manifestation of some man's refusal to bow to Authority. We would own no more, know no more, and be no more than the first apelike hominids if it were not for the rebellious, the recalcitrant, and the intransigent. As Oscar Wilde truly said, "Disobedience was man's Original Virtue."

Piratpartiet uppmuntra inte till att bryta mot lagen. Men det gör jag! FILDELA ALLT!

11 kommentarer:

 1. Okej!

  Jag tror t.o.m. att utomparlamentariska metoder kan bli nödvändiga om några år när detta har eskallerat...

  :( det var inte tänkt att det skulle bli så här!

  SvaraRadera
 2. Jag har seedat extra hårt sen IPRED kom. Länge leve fildelningen!

  SvaraRadera
 3. Våra politiker är ett stort skämt.

  SvaraRadera
 4. Vectoor: Det är lite lustigt att jag plockar upp The Gospel of the Flying Spaghetti Monster (som legat och samlat damm i en vrå sedan jag köpte den) precis innan jag sätter mig för att kolla om det kommit några kommentarer! ^^
  Antar att vi båda förstår vilken långarmad gudom som ligger bakom den synkroniciteten =)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att kreatörer ska ha rätt att vägra utdelning av deras verk. Vill dom inte att jag ska lyssna på deras musik och rekommendera den till mina vänner så kan jag leva utan den musiken, och artisten kan få leva utan den eventuella inkomst mitt goda ord kunde generera.

  Jag fildelar de kreationer som är fria och satsar på att stärka de alternativ som finns.

  SvaraRadera
 6. Jag antar att Daniel Sturesson är tillräckligt historielös för att ha glömt bort några revolutionära lagbrytare vid namn Abbé Pierre, Martin Luther och Jesus... för att bara nämna några namn som en svensk kristdemokrat måhända borde känna till!

  SvaraRadera
 7. Bra citat du hittade! Jag sparar länken hit bland allt annat som jag aldrig kommer hitta igen när jag vill tyävrr :-)

  SvaraRadera
 8. Sjukt osmakligt att det dyker upp en liten AFA-unge från medelklassen som tror han är så jävla ball i Pirat-RSS:en.

  Ta bort dig själv och snyt dig.

  SvaraRadera
 9. "Sjukt osmakligt att det dyker upp en liten AFA-unge från medelklassen som tror han är så jävla ball i Pirat-RSS:en.

  Ta bort dig själv och snyt dig."

  Som Pirat (jag antar att du är det) tycker jag du borde ha respekt för att andra tycker annorlunda. Skulle vi ha ett Vänsterpiratparti och ett Högerpiratparti hade vi aldrig kommit någonvart.

  SvaraRadera
 10. @ DNME
  Uppmaning till brottslighet minsan. Nu kommer nog Lobbyn och tar dig!


  @ Nandi
  Precis. Inget vidare om vi slutar som resten av gammelpolitikerna på detta planet. Våra frågor genomskär hela höger/vänster-skalan.


  @ Trezker
  Håller med, men denna rättighet har de redan. Det är bara att låta bli att publicera sina alster. Känner minst två personer som har en helt otrolig sångröst, men sjunger bara i duschen. De väljer helt enkelt av olika skäl att inte dela med sig av sin kreativitet, vilket är deras rättighet i fråga om integritet.

  Angående artister/författare/mm så är en publicering lika med att folk kan prata om den, bli inspirerad och göra egna verk så väl som se på, låna ut etc. Fildelning är helt enkelt bara en del av detta, och alla har en fullständigt personlig rättighet att genom sin privata integritet hålla sina tankar, känslor och kreationer för sig själv.

  Har du väl släppt ut det så är det ute. Sen är frågan om man då vill samarbeta med de som gillar dina kreationer, eller försöka motarbeta. Motarbetandet har ju statistiskt inte fungerat så bra, och i de (få publicerade, ännu så länge) fall där samarbete eller positiv kommunikation uppstått har det däremot gett ett mycket bättre resultat i fråga om pengar och förståelse i detta fallet.

  MVH
  Gunnar P

  SvaraRadera
 11. Till anonym 17 maj 12:15:
  Jag är inte medelklass, jag är inte AFA, jag är garanterat äldre än dig och jag är alltid nysnuten.

  Att civil olydnad är en del av det demokratiska systemet är en självklarhet, inte bara för mig, utan för flertalet akademiker inom ämnet. Börja med Noam Chomsky och jobba dig sedan in mot mitten =)

  Det är synd att du går omkring med fördomar på det sättet. Du är mer än välkommen att komma med motargument till mitt inlägg, men efter att ha läst din kommentar tvivlar jag på att du har så mycket mer än missriktade personangrepp att komma med.

  Det är synd...hade bra gärna velat höra ett bra argument mot civil olydnad...

  SvaraRadera

 
Creeper