fredag 15 maj 2009

Det är dags att organisera motståndet!


Vi visste att det skulle bli så här! Datalagringsdirektivet lägger sig som en våt filt över vårt land [SDS, DN, Expressen, Metro & Aftonbladet ]. Ytterligare ett av de lager av kontroll som sluter sig kring vårt "fria samhälle". Det är dags att vi mobiliserar oss!

I den s.k. "bloggosfären" (avskyr ordet men älskar företeelsen) är motståndet mot de nya övervakningslagarna massivt. Tack vare att folk bloggar kommer det fram åsikter som inte filtrerats genom de kontrollerade mediakanalerna. Det är just tack vare bloggare som många medier har en någorlunda kritisk hållning. Det går inte att filtrera bort saker när man samtidigt länkar till bloggar som synar och lägger fram fakta. Än så länge länkar gammelmedia till bloggar så det är bara att fortsätta.

På den partipolitiska arénan har vi Piratpartiet. De gör ett fantastiskt jobb och har enormt bra kandidater till Europaparlamentet, men det är upp till oss om de ska komma in! Enligt den senaste tidens undersökningar ligger de bra till, men det är på valdagen det gäller! Problemet är att det finns enormt många människor som egentligen inte vet vad Internet är. De vet inte vad som håller på att hända och de förstår inte vilka förödande konsekvenser de nya lagarna och förordningarna för med sig. Det är upp till oss att berätta för dem vad som händer! Prata med dina vänner, dina kollegor, dina klasskamrater, dina föräldrar och grannen, och förklara vad som håller på att hända. Få dem att förstå att en röst på Piratpartiet är det enda språket de etablerade partierna begriper! Kommer Piratpartiet in kommer de övriga pariterna att inse hur viktigt det är för oss att de mänskliga rättigheterna får leva kvar i även online.

Förutom att agera för det fria Internet och varje medborgares rätt till privatliv kommer Piratpartiet kunna lägga många viktiga frågor på bordet, så som hur patentlagarna ska kunna gynna utvecklingen istället för att stjälpa den och hur upphovsrätten ska kunna anpassas till informationssamhället.

Den kanske viktigaste delen återstår dock och det är att säkra själva nätet! Som det är idag vet de flesta inte hur man krypterar sin kommunikation, hur man tunnlar ut den genom nätverk så som Tor och hur man på andra sätt kan kringa Storebrors kontrollmekanismer. Det kvittar om det sitter en massa hackers som kan allt om kryptering, anonymisering och o. dyl. Så länge allmänheten inte kan ta del av dessa skydd är Internet i fara! Vi måste få igång det här nu, för det kommer ta sin tid och det finns planer inom FN på att redan i år göra anonymiteten på nätet omöjlig!

Det är dags att alla binära trollkarlar visar sina trix!

3 kommentarer:

 1. Törs man fråga efter OneSwarm-nyckel? Är så sjukt jobbigt nu när man inte kan fildela efter 1 april och jag känner ingen som har Oneswarm.

  Kan förstå att det känns otryggt att lägga till någon du inte känner, men om du har öppet nätverk och VPN-tunnel är det väl ingen risk att du åker fast. Jag kan garantera att jag inte är tillhör upphovsrättslobbyn.

  SvaraRadera
 2. Håller fullständigt med dig.

  I början var det några få lagar som inte verkade göra särskilt mycket, man protesterade men kunde inte visa på några värre följder, annat än sådant som direkt slogs ner som konspirationsteoretiskt.
  Nu, mer än ett år senare, står man här, med facit på hand, och önskat att man agerat på allvar tidigare.

  Då det dessutom för min egen del blir lumpen (väldigt ofrivilligt) i juli, stör det här mig om möjligt ännu mer.

  Vi har använt oss av politisk korrekthet och försökt på ett någorlunda artigt sett att be om ett slut på dessa lagar.

  Vad har vi fått? Fler lagar.
  Jag hatar att det låter som om extremism är vägen ut, men vafan.

  Vi måste visa att vi inte kommer att låta dem ta från oss våra friheter, att vi inte låter dem övervaka oss.
  Vi måste visa att VI är staten. Vi som medborgare utgör grunden i vårt samhälle. Vi måste få folk att inse att de inte kan låta sig pacifiseras av personer som är intresserade av allt annat än oss.
  Med en passiv grund gör det inget om den borträknas. Med en aktiv grund bryter helvetet löst om man rubbar balansen.

  Det är dags nu, om än flera år för sent, att visa vad vi tycker.
  Det är dags att visa att vi inte vill ha fler lögner om att vårt privatliv är säkrat.

  Vi kommer att stå på oss, och även om kampen kanske kommer att bli långdragen, ska vi inte ge upp förrän våra mål är nådda.

  Vi har piratpartiet, men att få våra åsikter representerade räcker inte särskilt långt. För att få förändring till stånd krävs det mer än så.

  För vad händer då människor utan vapen slåss mot människor med vapen?
  <=> Vad händer då folk utan makt slåss mot folk med makt?

  Hälsningar från andra sidan Östersjön,

  Ken

  SvaraRadera
 3. Mattias: Jag har inte börjat använda One-swarm...sry

  SvaraRadera

 
Creeper