onsdag 6 maj 2009

Har vi hoppat över bäcken än?


Det är inte så lätt att veta i en modern överstatlig pseudo-demokrati. Det har varit så många turer nu att jag helt ärligt börjar bli illamående.

Först röstar Europaparlamentet lite oväntat för att de berömda tilläggen ska vara med i förslaget som läggs fram för Ministerrådet. Detta efter att ärendet gått tillbaka för fjärde gången! Jag sitter inte på alla korten här, men mig veteligen så har det hela tiden handlat om just hurvida tillägg 138 och 166 (de byter nummer hela tiden) ska vara med eller inte.

Ministerrådet är ständigt negativ till medborgares rättigheter på nätet.
"Det är orimligt att gå till domstol varje gång någon ska stängas av, även när det handlar om obetalda räkningar" (europaportalen). Att blanda in "obetalda räkningar" är ett fullkomligt patetiskt försök att få det här att låta som någonting det inte är. Om man inte betalar sin uppkoppling gör man sig skyldig till avtalsbrott och det är civilrättsligt! Det går inte att jämföra det med stängas av från nätet enbart på grund av anklagelse om brott mot upphovsrätten! Är det verkligen orimligt att få en rättslig prövning när man anklagas för ett brott? Vad är det här för rättsmedvetande egentligen? Samtidigt låter det som att orimligheten kan ligga i att det skulle vara allt för omständigt. Då frågar man sig ju hur många människor de egentligen förväntar sig ska stängas av från nätet?

I det här läget valde parlamentet att gå med på en kompromiss: Vi har rätt till en rättslig prövning, men först EFTER AVSTÄNGING!

Det är fullkomligt horribelt! Det kan som bekant ta flera år innan ett fall når domstol. Man straffas innan man döms!

Det fanns en tid då det var självklart att man ansågs oskyldig tills dess en domstol funnit en skyldig?

Hur lång tid skulle det ta innan mitt öppna förakt för upphovsrättsmaffian alstrarde de tre anklagelser som behövs för att jag ska förnekas tillgång till informationssamhällets nervsystem? Varför inte ta steget fullt ut och kalla oss terrorister med en gång?

(Det här är just en av anledningarna till att jag föredrar att vara anonym...och det är definitivt en av anledningarna till att kontrollfreaksen vill göra anonymitet omöjlig på Internet)


Nåväl...när väl omröstningen om telekompaketet skulle ske försökte man kuppartat vända på röstningsordningen så att kompromissförslaget kommer först! Det skulle alltså inte att gå att rösta för tillägg 138 och 166 om kompromissen antogs!

Bakom kuppen stod enligt Carl Schlyter(mp) Europeiska Socialist Partiet (ESP), och då särskilt de franska socialisterna, som inte vill visa att de tänker rösta nej till yttrandefrihet. Det här, mina damer och herrar, är falskspel på hög nivå!

Som tur är höll inte kuppen hela vägen och röstordningen vändes rätt igen innan omröstningen skedde.

Tillägg 138 röstades in!

Jag vill liksom ropa "Hej!" och hoppa, men kommer av mig...


...för det betyder endast att man måste tillbaka till förhandlingsborden för "förlikning": Både ministerrådet och parlamentet måste acceptera förslaget. Tillägg 166, som garanterar internetanvändare fri ocensurerad tillgång till nätet, föll och det kommer vi inte se röken av igen. Jag har en olustig känsla av att det kommer hålla på så här tills upphovsrättsmaffian och kontrollfreaksen får precis som de vill. För varje varv i karusellen blir det svårare att stå emot skitsnackarvalsen.

Vår egen regering säger att de är emot tillägg 138; att lagar mot brott är medlemsländernas ensak. Tänk vad lustigt att det endast gäller när det är våra rättigheter som ska värnas! Under precis HELA DEBATTEN OM IPRED hänvisade regeringen till att de var tvugna att följa EU. Maktansikte talar med kluven tunga!

Reinfeldts onda tvillingbror som ofta talar i hans ställe

Idag röstade dessutom Tjeckien för Lissabonfördraget. Irland, det enda land som höll en folkomröstning, röstade nej. Men vi vet ju att ett nej egentligen är ett ja som bara behöver lite längre tid på sig, så snart röstar man igen på Irland.

Att det överhuvudtaget var tal om att Tjeckien kanske inte skulle skriva under beror till stor del på den EU-kritiske presidenten Vaclav Klaus som inte vill att EU ska göra så mycket mer än att tillhandahålla en fri marknad (se DN:s artikel).
Han vill alltså inte se EU som en överstatlig politisk makt. Jag undrar just varför?"An elective despotism is not the government we fought for."
- Thomas Jefferson


Intressanta länkar:
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1558401/reinfeldts-mardrom-tjeckien
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1558588/eu-politikerna-struntar-i-miljon
http://www.dn.se/nyheter/varlden/tjeckien-kan-satta-stopp-for-lissabonfordraget-1.858271
http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/it-branschen-telekompaketet-behover-tillagg-om-manskliga-rattigheter-1.858416
http://www.dn.se/kultur-noje/liberalerna-stoppade-telekompaketet-1.859662
http://hd.se/utrikes/2009/05/06/flashnej-till-telekompaketet/
http://hd.se/ledare/blogg/2009/05/06/valkommet-besked/
http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2847441.svd
http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/kompromiss-klar-om-telekompaketet-1.858118
http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/telekompaketet-strid-om-rattssakerhet-in-i-det-sista-1.858591
http://www.dn.se/opinion/signerat/telekompaketet-inga-privatpoliser-tack-1.858149
http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article430292/Nej-till-telekompaketet.html
http://sydsvenskan.se/opinion/signerat/ulrikahotopp/article430144/Demokrati-som-funkar.html
http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article429870/Natanvandare-ska-inte-kunna-stangas-av.html
http://sydsvenskan.se/sverige/article427845/The-Pirate-Bay-domen-banar-vag-for-Piratpartiet-i-EU.html
http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_2844855.svd
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1559142/avgorande-om-telekompaketet-i-eu
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1559142/nej-till-telekompaketet
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5080544.ab
http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/lattnad-efter-ja-i-prag-1.859861
http://www.expressen.se/debatt/1.1557612/radda-internet
http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2846173.svd
http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_2844855.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2846717.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2846905.svd
http://www.dn.se/kultur-noje/spelet-bakom-telekomvandningen-i-parlamentet-1.859771
http://www.dn.se/kultur-noje/svenska-eu-parlamentariker-om-telekompaketetomrostningen-1.859879

4 kommentarer:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=6iWKGKxOKwk

  SvaraRadera
 2. Lissabon treaty - mer närgånget!!! Titta och lär.

  http://www.youtube.com/watch?v=-Jg-qzJ-L_A&feature=PlayList&p=8FDA7BDB57E72CCA&playnext=1&playnext_from=PL&index=49

  SvaraRadera
 3. Tack för en jättebra summering. De borde anställa dig på DN för du gör ett bättre jobb än skojarna där som försöker förklara vad det var som hände (: Synd att 166 föll...

  SvaraRadera
 4. Anonym 1: Att inte kränka någons sexuella läggning är verkligen inte samma sak som att tillåta våldtäckt, oavsett om det är just våldtäckt som är den sexuella läggningen. Det behövs inte ett tillägg om förbud mot pedofili, det är redan förbjudet! Att sedan koppla ihop det med Islam är helt galet! Du kunde lika gärna hoppat på Katolska präster, svenska poliser eller vilken annan grupp som helst som ofrivilligt råkar hysa pedofiler i sina led!

  Anonym 2: Det är tragiskt att EU är på väg åt det hållet...men fler och fler av oss börjar inse faran och jag hoppas det kommer visa sig i EU-valen i sommar.

  Anonym 3: Tack! =)

  SvaraRadera

 
Creeper