onsdag 15 december 2010

Taimours extravaganta slapstick

Jag är verkligen ledsen för de medborgare som åsamkades tinnitus av Taimours "terrordåd". Men allvarligt talat, är det inte lite mer slapstick än terror? Visst man ska aldrig håna de döda, men med tanke på vad han egentligen hade planerat tycker jag ändå vi kan tillåta oss att småle åt hans fumlighet. Fattas bara att han även halkade på ett bananskal när han sprängde sig i bitar. Snacka om Epic Fail!

Det är humor =)

Men sen börjar allvaret. För sen kommer publikens reaktioner. Från där jag står kan man tydligt urskilja två olika linjer i hur man reagerar.

1. Den intelligenta humana linjen som inleds av de som omedelbart efter bomben gått av rusade fram till Taimour och försökte rädda hans liv. Det, mina vänner, är sanna hjältar!
Jag är stolt över att tillhöra samma kultur som dem.

Det åtföljs sedan av en nyanserad nyhetsrapportering. Helt ärligt förväntade jag mig en mer hysterisk ton från massmedia. Jämfört med utlandets rapportering om samma händelse framstår svensk media som vuxen och sansad. I USA och england är det endast propagandan för krigen som ges utrymme. De gör allt för att blåsa upp händelserna och göra folk rädda. Givetvis för att i slutändan få dem att gå med på att de övervakas, att deras bibliotekslån granskas, att de får ge upp sina medborgerliga fri- och rättigheter för den ständigt gäckande FRIHETEN som militären slåss för i främmande land.

Men inte i Sverige. I Sverige går SÄPO-chefen ut och varnar för mer "extraordinära befogenheter till staen" och"mer tvång i samhället" I Sverige får Imamer komma till tals. I Sverige får vi höra om de fatwor som imamerna utfärdar mot terrorism. I Sverige får Guillou bara några dagar efter publicera en artikel med kritisk hållning till bl.a. kriget i Afghanistan (a.k.a. "mineralkriget") en artikel som t.o.m. får jämföra våra terrorhandlingar där med deras terrorhandlingar här. Man blir återigen stolt över att vara svensk.

Sen har vi den andra linjen.

2. Terroristernas linje som till stor del utgörs av dessa s.k. "terrorexperter". Vilket är lite lustigt för det är precis vad jag menar att de är, experter på terror. Inte experter på terrorister eller terrorism utan på terror. De talar om hur mycket värre det kommer att bli. Hur många svenskar som kunde ha dött och hur många svenskar som kommer att dö i framtiden.

Här kan det vara på sin plats att skjuta in en definition av begreppet terrorism:
"Terrorism är en handling som syftar till att döda eller allvarligt skada civila eller icke-stridande, med avsikt att skrämma en befolkning eller utöva tvång på en regering eller en internationell organisation."
Värst hittills är Magnus Ranstorp. I hans värld finns inte utrymme för nyanser. Det finns bara allvarliga hot som måste bekämpas med alla medel. I förlängningen innebär "alla medel" alltid övervakning av allmänheten och krig i främmande land.

Och deras främsta önskan är förstås att länka Taimouri till allas vårt favoritspöke Al-Qaida.
–Den bär alla kännetecken för al-Qaida. Det är exakt samma metod, säger Hamdi Hassan från regeringskansliet som skrivit en bok om Al-Qaida.
Men det är ju lite konstigt för enligt vad man sagt tidigare så är Al-Qaida ett välorganiserat terrornätverk som har infiltrerat millitär och underrättelsetjänster så att de kan se till att försvaret för det land de ska attackera är satt ur spel, de har terrorister av James Bond-kaliber som utan tillräcklig träning kan flyga gigantiska airliners in i målområden mindre än spännvidden på flygplanen själva, de har enorma resurser, hemliga toppmoderna baser i bergen och framför allt förmågan att inte lämna ett spår efter sig. Notera t.ex. att Usama Bin-Laden inte är eftersökt av FBI för 9/11 dåden. Så skickliga är de!

Medan stackars Taimour eldade upp sin bil, sprängde sig själv i luften på en tom gata och var identifierad på Flashback redan på söndagen.

Är det här "exakt samma metod"?

(Kanske hade han lyckats förbli okänd ifall bara svenska myndigheter transporterat allt bevismaterial till Saudi-Arabien och grävt ner det i sanden. Så som amerikanska myndigheter gjorde dagarna efter 9/11)


Oavsett så kvarstår faktum: våra trupper i Afghanistan är under amerikanskt befäl. Samma amerikaners om bl.a. urskiljningslöst bombar civila med sina obemannade drone plan (se t.ex. wikileaks). De civila dödssiffrorna i "de allierades" krig överstiger alla terrordåd i väst hundrafallt. Det berättigar på intet sätt terrorism i väst, men det får en att undra hur djupt rotad vår rasism egentligen är, när ett svenskt liv är flera hundra gånger mer värt än ett Afghanistanskt.

Fram till den dag Al-Qaida urskiljningslöst bombar drottninggatan med ett droneplan ska vi kanske inte slänga runt ordet "terrorist!" så hämningslöst


Jag avslutar med två öppna frågor:

1. Om det är Taimour som är terrorismens och Al-Qaidas nya ansikte, vad har vi då egentligen att vara rädda för?

2. Vad gör våra soldater egentligen i Afghanistan? Vi får ju inte ens ta del av krigsbytet! Hade vi bara fått vår beskärda del av plundringen hade jag iaf förstått logiken...


Kommentarfältet är öppet, du kan vara anonym, ingen censureras!


SvD1, SvD2,SvD3, SvD4, SvD5, SvD6
AB1, AB2, AB3, AB4, AB5,
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5,

12 kommentarer:

 1. byt regering !!!! s=m brojlers marionetter puttade av samma mafia nätverk!

  Det som händer nu med säpo som är direkt under avd av CIA och dessutom KRÄVER!!!! polis stat säpo DIKTATUR förre hela europa och usa - man undrar om sv på tänkt att bli den första koncentrations leger i europa där rättssväsendet är helt okuperad och redan enligt inkvisitions gamla mönster utfärdar falska och lögnaktiga dommar mot allt sund förnuft och nu säpo begär befogenheter till att sammankoka falska bevis då i samh utan rättssystem laglös och rättslös redan håller på hända nogåt fruktansvärd!!!!

  SvaraRadera
 2. Det är inte så svart och vitt. Jag tror du har helt rätt i att det finns mörka makter som med alla medel medvetet försöker få samhället att gira kraftigt åt ett totalitärt håll. Men de flesta som "går deras ärenden" gör det med goda intentioner. De är bara vilseledda och har för snäva horizonter för att se hela situationen.

  Ett bra exempel på myndigheters rakryggighet är Island där parlamentets generalkommité ifrågasätter VISA, PayPals och Mastercards avstängning av Wikileaks: http://www.rawstory.com/rs/2010/12/mastercard-visa-licenses-revoked-iceland-wikileaks/

  SvaraRadera
 3. Problemet är just det, om taibour INTE är en del av al-qaida. Så betyder det att vilken muslim som helst, skulle kunna läsa sin heliga skrift lite bättre, och inse att han faktiskt FÅR komma till himmlen om han dödar en kristen eller ateist i sverige.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med där... Vad är det vi gör i Afghanistan egentligen? Hur blev vi plötsligt inblandade i ett krig, det första sedan 1814 om man bortser från FN-operationer? Och varför verkar vi under NATO-befäl?
  Jag tycker vi borde folkomrösta om svenska soldater i Afghanistan. Alltså inte en folkomröstning i Sverige, utan en folkomröstning i det närmaste grannskapet i Afghanistan. Vill de inte ha oss där, tja, då borde vi väl åka hem. Oavsett om det svenska soldater gör är bra eller dåligt. Afghaner bör vara de som bestämmer över Afghanistan.

  SvaraRadera
 5. Jaha...du menar som i Andra Moseboken 22:19
  "Den som offrar till andra gudar än Herren skall vigas åt förintelse."

  Om nu framstående imamer går ut och utfärdar fatwa MOT terrorism så borde vi kanske acceptera att muslimer är precis som kristna i det avseendet. Sansade och fredliga. Det finns både i Bibeln och Koranen åtskilliga ställen som fördömer terrorism.

  De som är för terrorism är extremister och representerar inte på något sätt normen inom religionerna.

  För egen del är jag betydligt oroligare för den kristna högern i USA än för Taimour och Al-Qaida. De flesta amerikanska evangelister väntar sig jordens undergång under sin livstid. Och de har politiker som varit väldigt nära knappen. Se t.ex. http://thepiratebay.org/torrent/5578453/Waiting.for.Armageddon.LIMITED.DVDRip.XviD-SUBMERGE

  SvaraRadera
 6. @PS2: Håller helt med. Det kvittar hur många skolor vi bygger upp, om vi fortfarande ingår i en invasionsstyrka som mördar civila.

  Jag tror helt ärligt att de som vill att Sverige ska kriga i Afghanistan har goda avsikter. De har bara gått på propagandan om "demokrati och frihet". I Irak betyder idag den där "demokratin och friheten" endast att landet är i inbördeskrig och att gigantiska oljefartyg varje dag skeppar deras olja till USA.

  Hade de verkligen viljat göra någon skillnad hade de satsat på utbildning och infrastruktur. Det är idag bara en bråkdel som går till det.

  Det kan förstås bero på att utbildning och infrastruktur inte är lönsamt för det militäraindustriella komplexet.

  SvaraRadera
 7. Bra skrivet! Man blir frustrerad och skäms över hur dåligt informerade Svenskar är. Det är iof. medias fel (notera DN har blockat artikelkommentarer hela veckan). Mindre än en procent av alla terrordåd i Europa utgörs av muslimer, resten är annan form av nationell terrorism. Ligger det i svenskars intresse att kriga mot Islam? Vi har religionsfrihet i Sverige, men det har media glömt. Fortsätter vår patetiska regering att springer ärenden åt zionismen så kommer hotbilden mot Sverige att växa. Vi har redan förlorat vår integritet. Det är vårt ansvar att inte blunda och hålla tyst, för annars kommer våra barn födas i ett sverige utan rätt till varken privatliv eller egna åsikter. // Accer

  SvaraRadera
 8. http://www.thereligionofpeace.com/attacks-2010.htm

  Fredens religion.

  SvaraRadera
 9. Och du hade förstås skrivit samma sak om han hade råkat halka på bananskalet trettio meter längre fram, inne på Drottninggatan?

  SvaraRadera
 10. Tre Al-Qaida attacker i väst den senaste tiden...tre snubbar som misslyckas...en som spränge sig själv i bitar, men ingen annan.

  Och deras stora idol, Abu Hamza al-Masri, en arg krogvakt som sadlade om och blev arg islamist och firade med att...just det...spränga sig själv i luften. En hand och ett öga senare sitter han fängelse i England och tittar snett på folk.

  Nä du...jag är mer orolig för trafiken...

  Men du får gärna vara rädd. Det skadar inte att vara på sin vakt. Vad som däremot skadar är att börja misstänka alla runtomkring dig för att vara i maskopi med clownerna. Så fort en person begår ett brott utan att tillhöra majoritetsbefolkningen så utpekas hela den associerade gruppen som medskyldig.

  Ta t.ex. de två värsta serievåltäktmännen i svensk historia som fångats in den senaste tiden. Båda är svenskar. Ingen har sagt någonting om att "det är typiskt svenskar...att gå omkring och våldta så där. De har ingen respekt för kvinnor". Men du kan ge dig fan på att det hade klagats på muslimer om de två hade råkat vara muslimer. Då hade det varit ett panislamskt problem.

  SvaraRadera
 11. En gång CIA, alltid CIA.

  "...bin Ladin var resultatet av en enorm felbedömning från de västerländska säkerhetstjänsternas sida. Under hela 80-talet beväpnades han av CIA och finansierades av saudierna för att bedriva jihad mot den ryska ockupationen av Afghanistan. Al-Qaida, som bokstavligen betyder 'databasen', var från början en datafil över de tusentals mujahediner som rekryterades och tränades av CIA för att besegra ryssarna. Oförklarligt nog, och med katastrofala följder, verkar det aldrig ha fallit Washington in att bin Ladins organisation skulle börja intressera sig för Väst så fort Ryssland var ur vägen." - Robin Cook, Brittisk parlamentsledamot och utrikeminister.

  Hört talas om "pressure from above and below"? Skapa ett problem och erbjud sedan enbart lösningar som resulterar i expansion av regeringsmakten, typ Patriot Act I & II som gick igenom enbart pga. 9/11 2001.

  Vilket seriöst terrornätverk bestående av extrema radikaler skulle kalla sig för "databasen" eller "listan", vilket är precis vad Al-Qaida betyder. Få verkar oroa sig för att de flesta terrorister "inkl. Bin Laden" fått träning i USA vars läger och utrustning finansierats av saudier och USA. Osama är dessutom inte Taliban utan kommer ifrån en extremt rik saudisk familj. Man kan fråga sig varför han inte är efterlyst för 9/11 attacken av FBI (varför gick man in i Afghanistan?) och varför han aldrig har hittats och varför han fick vård på ett amerikanskt sjukhus med CIA agenter närvarande när han var internationellt efterlyst utan att gripas. Känns bra det här. Det det minsta skumt alls.

  SvaraRadera
 12. Vi är i Afghanistan för att skydda civila från att bli massmördade av andra muslimer.

  SvaraRadera

 
Creeper