fredag 17 december 2010

Skönt att vår stat inte använder dessa metoder...

I DN skrivs det om hur TeliaSonera hjälper diktaturer att övervaka sina medborgare.

Metoderna som används är bland annat:
-
Teleavlyssning
- Datalagring
- Trafikanalys
- Internetfiltrering

Med undantag för filtrering är det samma metoder som används i Sverige mot svenska medborgare! Och hade EU:s säkerhetsminister fått välja hade Internet varit filtrerat även i EU! När det kommer till människors integritet och mänskliga rättigheter finns det inga medel som helgas av målen. Själva målet är ett fritt samhälle utan övervakning.

Det duger inte att säga att det är ok att makthavarna i Sverige övervakar folket för vi är så demokratiska och goda. Fråga makt och media i Vitryssland och inte en jävel kommer att säga annat än att Vitryssland är ett mänskligt och välvilligt styre som sätter sina medborgares rättigheter främst!

Vi har dessutom tack vare Wikileaks sett hur man i Sverige ända upp till regeringsnivå delar och säljer ut information om svenskar till bl.a. CIA.

Demokrati är något vi ständigt måste slå vakt om. Det är inte nog att ett land kallar sig demokratiskt! Det måste i varje led följa de demokratiska principerna. Annars är vi snart var Demokratiska Folkrepubliken Korea är!DN1, DN2
AB1

3 kommentarer:

  1. Helt riktigt. Och så kommer DN och klagar över diktatoriska stater medan vi här hemma gör EXAKT samma sak. Dubbelmoral & Hyckleri Aktiebolag säger jag bara...

    SvaraRadera
  2. spot on. tänkte skriva ungefär exakt samma sak i kommentar på artikeln, men den verkar inte gå att kommentera..

    SvaraRadera
  3. ska det inte röstas om datalagringsdirektivet i dagarna?

    SvaraRadera

 
Creeper