torsdag 29 april 2010

SENASTE TRENDEN: Muslimska busringningar!

Nu ska inte två avsnitt av South Park visas p.g.a. hot från argsinta muslimer. Inte direkt första gången vi får sådana nyheter.

Ibland får jag en känsla av att det inte är på riktigt. Att det snarare är som de ständiga brandlarmen på min gamla högstadieskola. Något värstingarna gjorde för att de för en gångs skull fick lite makt. För att de för en gångs skull fick vuxna att göra att göra som de ville och inte tvärtom.

Men yxmärkena i Kurt Westergaards dörr talar sitt tydliga språk.

Tre tankar:

- Varför får vi bara negativa nyheter så fort det rör muslimer? Kan massmedia inte försöka väga upp det hela lite genom att även rapportera det positiva? Bara någon gång ibland? Plz...

- Varför blir egentligen muslimer upprörda över att vi ritar Muhammed? Det är endast förbjudet för muslimer att avbilda Muhammed...vi otrogna kan göra det hur mycket vi vill utan att gå emot Koranen.

- Kan det kanske vara för att vi gör oss lite roliga över Muhammed? Precis som vi gör med Jesus, påven, kändisar och våra politiker. Kan det kanske vara så att de flesta muslimer inte åtnjuter tillräckligt mycket social frihet för att kunna ta saker med en klackspark? Eller är det för att det blir tydligt hur svårt det är att skilja profeten Muhammed från vilken annan gemen och lumpen människa som helst? Se bara på min egen avbildning nedan.

Eller om det var tvärtom...det kan nog ha varit tvärtom...den vänstra är Paris Hilton och den högra är Muhammed. Eller fan....kanske var den högra Reinfeldt...har alltid haft svårt att skilja Reinfeldt från Paris Hilton. Ja ja...det kan väl kvitta...min blogg är inte tillräckligt stor för att någon muslimsk värsting ska få för sig att sätta igång brandlarmet...
EDIT: kolla rundor lite och det s.k. hotet säger tydligt "this is not a threat"...vår media är som hökar över sånt här. Frågan är om inte vi icke-muslimer bryr oss mer om Muhammed teckningarna än muslimerna...Länkar:
SvD
SDS
DN
Aft
DNME tidigare inlägg

4 kommentarer:

 1. "kolla rundor lite och det s.k. hotet säger tydligt "this is not a threat"...vår media är som hökar över sånt här. Frågan är om inte vi icke-muslimer bryr oss mer om Muhammed teckningarna än muslimerna..."
  Ding-ding-ding!
  Noterade du samtidigt att alla notiserna var om samma meddelande (anonym kommentar på någon sida som heter radikalmuslim), och det enda syfte allt det stojande verkar tjäna till är att hetsa mot muslimer i väst. Heyhodedah...

  SvaraRadera
 2. Väldigt bra sagt :)
  Och en väldigt snygg bild på Paris Hilton måste jag säga. Väldigt lik :D

  SvaraRadera
 3. Att ingen skriver något positivt om muslimer är av den enkla anledningen att det inte finns något positivt att skriva...

  SvaraRadera
 4. Jag haller med i det stora hela. Detta med avbildningar av Muhammad har funnits sedan länge i den muslimska världen och varit normalt. I vissa delar är det fortfarande det. Men efter denna cirkus med karikatyrer i diverse tidningar har det blossat upp totalt. Själv som muslim mar jag knappast daligt av det, och jag undrar ärligt varför man blir sa upprörd över "nagon" i björndräkt men inte när man avbildar andra profeter och till och med Gud. Det passerar obemärkt förbi.
  Min tanke är att det handlar om att en del muslimer känner sig hotade av den minskande toleransen i "väst" och ser det här som en attack mot islam och själva "muslimskheten" i sig, eftersom Profeten ju ses som en symbol för islam.
  Bara lite tankar fran en muslim..

  SvaraRadera

 
Creeper