tisdag 1 juni 2010

Vi får inte se bilder från morden!

VAR ÄR "PROVOKATIONEN"?

Med några få undantag är det endast Israeliska militärens rapportering från bordningen och dödsskjutningen vi får ta del av. Som tur är inser de allre flesta att det överhuvudtaget inte är acceptabelt att Israeliska kommandosoldater dödar minst 9 och skadar ytterligare ca 50 civila ute på internationellt vatten.

Samtidigt börjar det nu dyka upp kommentarer som menar att det nog kunde ha varit självförsvar ändå. Det är precis tanken bakom det korta videoklipp som IDF visar upp för världen. IDF har förövrigt sitt ursprung i den kriminella terrororganisationen Haganah som utförde flera blodiga terrorattacker mot britterna och araber.Vi ser bilder på soldater som misshandlas av aktivister. En kastas över bord en annan får flera slag medan han ligger ner. Den soldat som kastades överbord är en av de två israeliska soldater som sårades. Jag antar att den andra är den som får mottaga upprepade slag med tillhyggen från aktivisterna. Visserligen har kommandosoldater både hjälm och kevlarskydd över alla vitala delar, men det är långt ifrån säkert att det hjälpt soldaten oskadd ur den situationen. Nu till saken:

INTE EN ENDA AKTIVIST SKJUTS NER!!!

Den enda soldaten som avlossar skott verkar faktiskt använda ett paintballvapen(!). Alla som varit med om Paintball vet att det gör jävligt ont, men det är inte det minsta farligt. Vi ser ENDAST aktivisternas våld! Sekvensen slutar med att kommandosoldaten med paintballgeväret och en annan med dragen pistol riktar sina vapen mot aktivister som drar sig undan.

INGET ISRAELISKT VÅLD!!!

Är det bara jag som ser problemet här?

Vi vet att minst 9 människor har dödats och 50 till har skadats. De har uppenbarligen INTE skadats under det tumult vi ser i IDF:s video. Är det här ett klassiskt fall av Israelisk vedergällning? Blir aktivisterna avrättade efter videoklippets slut? Är det de pacifistiska aktivisterna som blivit mördade i en klassisk israelisk "vedergällningsattack"? Ligger Mattias Gardell och Edda Mange döda i de hytter de blivit ombedda att dra sig undan till när stormningen av skeppet genomfördes?

Det fanns enl. IDF tre helikoptrar som bordade skeppet. Var det vid de andra bordningsplatsernasom som de dödade skotten avlossades? Kan det till och med vara så att det vi ser är skräckslagna aktivister som nyss sett sina vänner bli mördade av israeliska kommantosoldater i en regelrätt attack på internationellt vatten och som helt enkelt försöker rädda sina egna liv?

Förhoppningsvis får vi reda på hur det faktiskt ligger till när väl någon släpps. Det ska bli intressant att se hur Sverige ställer sig till att svenska medborgare blir anfallna och kidnappade ute på internationellt vatten och sedan fängslade i Israel.

Ett är i vart fall säkert: Vi har inte sett den påstådda provokation som enligt Israel berättigat dödandet!


Artiklar:

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6,SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, Svd13, SvD14, SvD15,SvD16,SvD17
AB1, AB2, AB3, AB4, AB5
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10
SDS1, SDS2, SDS3 , SDS4, SDS5 ,SDS6

20 kommentarer:

 1. Jävla judar, va?

  SvaraRadera
 2. Paintball gör bara ont om man är en jävla fjolla.

  SvaraRadera
 3. Vad är det för fega jävla svin som slår med järnrör på en människa som ligger ned?!

  SvaraRadera
 4. @Anonym 12.22: De är "fega jävlar" som försvarar sig mot ännu fegare, tungt beväpnade pirater som reser under Israelisk flagg.

  SvaraRadera
 5. Tungt beväpnade med paintballgevär?

  SvaraRadera
 6. Mattias Gardell var väl inte med i denna enda båt där passagerarna bjöd på våld?

  SvaraRadera
 7. Israel och Nordkorea, odemokratiska och paranoida!

  SvaraRadera
 8. Michael Levy1 juni 2010 13:16

  Ja hemskt! Om man ändå ska göra slarvsylta av en soldat som ligger ner så måste man ju hålla överhandsgrepp för att få så mycket kraft som möjligt i varje slag med järnröret. De var ju bara två, 3-4 är mer rättvist. Man ser ju hur fredliga de stackars aktivisterna är, de vill ju inte ens döda soldaten. Ellerhur?

  SvaraRadera
 9. Jag klockar den 12.19!
  Den första anklagelsen för att vara antisemit. Eller ska jag förstå den bokstavligen och tro att denne anonyme kommentator verkligen faktiskt är en sån där judehatare. Det finns inget värre för den berättigade kritiken mot Israels för tryck än att blanda in gemen antisemitism

  @vargiveum: tror du de dödade 9 personer och skadade 50 med paintballgevär? Det är kommandostyrkor vi talar om här...var inte naiv!

  @Herr Levy: ...och vill man mörda 9 människor på internationellt vatten i strid mot folkrätten...ja då gör man faktiskt precis så som Israel gjorde. Grattis Israel!

  Det ironiska är att den soldat som "blev slarvsylta" är den soldat som strax reser sig upp och drar sin pistol. Han ser rätt stabil ut och han verkar inte behöva använda sig av sin pistol för att klara sig ur situationen. Tydligen är aktivisterna tillräckligt mycket av fjollor för att backa för några paintball kulor i nyllet. Om nu inte aktivisterna blir avrättade efter att klippet tar slut så uppträder de två soldaterna exemplariskt (förutom då att de angriper och bordar en båt på internationellt vatten).

  Det är alltså inte dessa soldater som behöver döda nio människor för att rädda sina liv.

  SvaraRadera
 10. Du ser alltså ingen provokation eller hot mot soldaters liv på filmerna?

  Det säger mer om dig än IDF.

  SvaraRadera
 11. Jag ska försöka vara tydlig:

  Det hot jag ser på filmklippen klaras upp utan att Israel öppnar eld!

  De har alltså ingen som helst betydelse för hurvida det var försvarbart att döda minst nio civila och skada 50.

  Det enda värdet klippen har är att skapa en känslomässig reaktion hos tittarna. De har uppenbarligen lyckats med dig!

  Om inte Israel lägger beslag på allt filmat material kommer vi snart att få se andra filmer som skapar andra känslomässiga reaktioner.

  Det är inte förrän vi ser de situationer som FAKTISKT ledde till dödsskjutningarna som vi säga vad som hände. Förrutom då att rent rättsligt har aktivisterna rätt att försvara sig med alla till buds stående medel. De blir attackerade av kommandosoldater på internationellt vatten.

  Att Israels propaganda maskin direkt rullar igång och matar världen med sådana här bilder säger ingenting.

  Ser fram emot många spännande filmer om förintelsen det närmsta året...

  SvaraRadera
 12. Dom bordades på internationellt vatten. Det är klart dom försvarar sig. Sen är det bara Israels bilder vi får se... Dom släpper inga bilder som visar allt för då kan dom inte försöka kontrollera våra åsikter.

  SvaraRadera
 13. ...och det är skrämmande hur väl de lyckas med det...

  SvaraRadera
 14. Det har släppts filmer från de som fanns med ombord, de släpptes först.
  Antar att de lyckades skicka iväg det under kalabaliken ombord.
  Men ingen av dem visar heller skottlossningen.
  Officiellt så fick soldaterna order om att de kunde besvara elden, efter att två av IDF hade skjutits av deras egna vapen som tagit från dem.
  Det kommer att bli en internationell undersökning eller en övervakad undersökning om detta, finns ingen chans om att Israel kan komma undan det.
  Men om de kommer fram till något som får någon att byta åsikt tvivlar jag på.
  De som är på Palestinas sida kommer inte lita på det som kommer ut om det bevisar något som de inte gillar.. och samma med de som är på israels sida.
  Vad man tycker verkar vara cementerat innan man vet vad som hänt.

  Själv så tar jag de officiella versionen med ro, jag behöver mer bevis än en text innan jag tror den. Samma när det gäller den andra versionen, att soldaterna öppnade eld från sin båt i 10 minuter innan de stormade.. då skulle de nog ha öppnat eld när de satte foten på båten också.

  Egentligen skiter jag i vad som hände, de är lika dåliga kålsupare och vedervärdiga, iaf de röster man hör från de två sidorna.
  Det positiva är att detta kan medföra att världen fokuserar på att nu J-vlar ska det bli fred och får Israel att öppna upp gränsen och ge Palestinierna kontroll över sitt land, och att de får Palestinierna att sluta verka för att Israel ska utrotas.
  Våld föder bara mer våld.
  Freden kan kännas långt borta, men den kan också vara närmare än så.

  SvaraRadera
 15. Det är förvånande vilken ensidig rapportering som sker i de etablerade mediakanalerna i Sverige. Det känns som man måste läsa utländsk media eller newsmill.se för att få någon balanserad rapportering.

  Det är också förvånande hur den svenska pressen inte är intresserade av att rapportera vilka som står bakom Ship to Gaza. IHH stödjer öppet Hamas, de tränande soldater i kriget i Bosnien och stod inför rätt 2003 i USA för att försöka spränga LAX tillsammans med Al Qaida. Det framgår också att de inte är intresserade av hjälpsändningar, utan av politisk provokation. Sen utnyttjar man naiv vänstermedia och naiva militanta vänstermänniskor som brickor i sitt politiska spel. Om konfrontation inte var målet - varför då beväpna sig? Om målet var hjälpsändningar - varför inte ta med mer materiel och förnödenheter istället för att lasta skeppet med politiska aktivister? Faktum är att det under en dag släpps in mer förnödenheter i Gaza än vad dessa skepp hade med sig i lasten.

  Men jag tror att svenska journalister vet allt detta. Man väljer bara att inte rapportera om det. De flesta är ju inbitna Israelhatare och de få som inte är det vågar inte stå upp mot mobben. Vi har trots allt sondmatats och hjärntvättats med socialism i 70 år. Kombinationen av det och att vi bor i världens periferi borgar för inskränkthet och naivitet - det svenska folkets kännetecken.

  SvaraRadera
 16. Tja, skillnaden är väl att den ena kålsuparen ockuperar den andra kålsuparens land, har världens mäktigaste som sin ständiga allierade och lyckas hålla en proportion på ca 1:6 vuxna de senaste 10 åren. Där det går 6 döda palestinier per död israel. När det gäller barn är förhållandet 1:12

  När den ena kålsuparen förtrycker den andra med så kraftiga medel som Israel gjort sedan 1948 så tycker jag inte direkt att de är lika goda kålsupare. Kålsupare visst...men inte direkt jämnbördiga.

  Det är möjligt att det blir någon form av formell utredning, men någon riktig oberoende utredning kommer Israel aldrig att tillåta.

  Vad värre är kommer USA troligen inte att tillåta att det blir repressalier för Israels krängkning av internationella bestämmelser.

  Vi lär våra barn att alla människor är jämlika och att man ska förlita sig på rättssamhällets rättvisa, men i verkligheten är det endast den starkes rätt som gäller...

  SvaraRadera
 17. Jo det är sant, men om Palestina och de andra länderna hade vunnit 1948 när de förklarade krig mot Israel så hade det nog varit tvärtom i dödsstatistiken. Men det ger ingen rätt what so ever till Israel att göra det de gör nu.

  Btw. Det ju faktiskt i kriget 1967 som Israel ockuperade Västbanken och Gaza-remsan. I kriget 1948 så tog Israel förvisso mark från Palestina, men Västbanken och Gaza fanns kvar under Egyptisk och Jordansk kontroll.


  Jag tycker bara att om de vill ha fred så får de kämpa för det, utan våld.
  Men jag befarar att det finns för många som tjänar på hur det är där nere nu. Man vill inte lämna ifrån sig makten, dvs varken Israels militärmakt samt Hamas och de andra grupperna på Palestinas sida.
  Eller är det för att de har vant sig att hata varandra, och har det som devis som de lever efter.

  SvaraRadera
 18. Reportaget från PMW (http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=2323) bevisar att åtminstone en del av skeppets besättning var terrorister. Flotilla-organisatörerna är affilerade med terroristorganisationer: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137808

  Terrorister har som mål att döda israeler och gör så bl.a. genom att skjuta raketer från Gaza.

  Israel har all rätt att stoppa insmugglingen av terrorister till Gaza.

  Dessutom fanns det bevisligen vapen på fartyget (se video ”footage” som också användes mot israelerna: http://dover.idf.il/IDF/English/News/today/10/05/3101.htm). Attack är en felaktig beskrivning. Den israeliska militären ingrep pga. att de måste hålla blockaden som är nödvändig, pga att Hamas annars flitigt skulle smuggla in vapen och terrorister.

  Om inte besättningen skulle ha attackerat IDF-soldaterna skulle ingen ha dött:
  “As previously stated, the IDF forces were met with sever violence immediately upon arrival to the ship and operated in adherence to operational commands, taking all necessary actions in order to avoid violence, but to no avail.” ..

  “During the boarding of the Mavi Marmara ship, the largest of the flotilla’s ships which held hundreds of people, the Israeli Navy soldiers were attacked with gunfire, stun grenades, knives, and clubs. The demonstrators stole two pistols from the soldiers and also used these to shoot at the soldiers. ”
  (http://dover.idf.il/IDF/English/News/today/10/05/3101)

  Ägaren av denna blogg anklagar israeliska soldater för att ha dödat personer utan någon anledning. Israeliska soldater hävdar det var i självförsvar:
  http://dover.idf.il/IDF/English/News/today/10/05/3105.htm

  Video bekräftar att israeliska soldater sköts med ”live fire”: http://dover.idf.il/IDF/English/News/today/10/06/0105.htm

  Bevisbördan är alltid på den person som hävdar att någon har begått en moralisk illgärning, i detta fall bloggägaren. Att hetsa och utan några som helst bevis påstå att israeliska soldater har mördat människor är en avskyvärd anklagelse!

  SvaraRadera
 19. Hur svårt är det inte att klippa och klistra med videorullar.
  Man behöver inte vara Steven Spielberg för detta.
  Dessutom är jag säker på att om det verkligen varit sant att israeliska soldater blivit skottskadade så hade Israel med säkerhet visat upp det i media.

  SvaraRadera

 
Creeper