fredag 4 juni 2010

Israel förtjänar vårt hat!

Rasism: En åskådning som hävdar att olika människoraser har olika värde och bör ha olika ställning i samhället.
~SAOL
Willy Silberstein anklagar i SvD socialdemokraten Veronica Palm för att uttrycka sig antisemitiskt. Vad Veronica gör är att citera den avlidne skalden Björn Afzelius sång Medan bomberna faller från albumet Innan tystnaden.

Likt Veronica Palm är jag upprörd över vad som hänt på Mavi Marmara. Till skillnad från Veronica har jag en nära vän som varit med när Israel bombat flyktinglägerna i södra Libanon. Och jag säger inte "bombade" för det har hänt flera gånger. Fortfarande idag flyger Israel över flyktinglägerna för att palestinierna som bor där ska veta att när som helst kan bomberna falla igen. Det är faktiskt själva innebörden i ordet TERRORism. När min vän klarat av att prata om det har han berättat vad som hände.

Första bomben ödelade flera kvarter och hundratals människor dog. När människor strömmade till för att försöka rädda livet på de som låg halvt lemlästade under rasmassorna återvände Israel och den andra bomben fälldes. Detta upprepades en tredje gång. Efteråt såg han hur barn gick omkring med plastpåsar och samlade ihop likdelar av vad som kunde var deras familjer.

Afzelius sång är en kampsång mot detta oerhörda förtryck.

Nu reagerar alltså Herr Silberstein och menar att detta är antisemitism. Det är fanimig hutlöst!

Åter igen ska kritiken mot Israel likställas med judehat. Men låt mig nu, en gång för alla, förklara hur det ligger till med det "utvalda folket". Ett folk som är utvalt av Gud själv står högre än andra folk. Det var precis vad nazisterna tyckte att den ariska rasen gjorde. Så länge som en jude anser sig själv vara en del av ett utvalt folk som står högre än andra människor så är den juden en rasist! Alla rasister är svin och om någon förtjänar vårt hat så är det rasister!

Precis varenda jude jag känner och varenda jude jag beundrar ser INTE sig själv som en del av ett "av Gud utvalt folk". De är alltså INTE de som Afzelius sjunger om och de är INTE vilka Veronica Palm åsyftar med sitt citat. Den jude jag mest har kommit att beundra de senaste dagarna är Dror Feiler. Han är en människa som sett igenom lögnerna och påtryckningarna från den rådande hegemonin och tar sitt ansvar som människa att säga STOPP! Han är uppenbarligen en av dem som hellre riskerar att lida martyrdöden än slutar kämpa mot förtrycket. Helt ärligt litegrann som en viss annan jude gjorde för 2000 år sedan.

Men självklart ska inte judar behöva ta avstånd från Israels handlingar för att kunna undgå misstankar och trakasserier. Precis som muslimer inte ska behöva ta avstånd från Al-Quidas handlingar för att kunna undgå misstankar och trakasserier.

Att nu Feiler och alla andra judar i Judar för Israelisk-Palestinsk Fred verkligen aktivt gör det torde rentvå judar som etnicitet från den skamfläck som Israel blivit som stat.

Om du däremot öppet stödjer Israels handlingar, oberoende vilken etnicitet du åberopar, så är du inte värd annat än det förakt som varje moralisk människa känner inför en rasistisk förtryckare!

Jag hoppas att Willy Silberstein och Svenska Komittén mot Antisemitism en dag ska skilja mellan judar och Israels högerregim och inse att vi andra redan gör det.

Jag hoppas att de växande goda krafterna i Israel till slut ska få övertaget och kunna börja verka för den fredliga tvåstatslösning vi alla hoppas på.

Tills dess frågar jag mig likt vår nationalskald:

Så när bomberna faller över Palestinas barn,
i tältlägren i södra Libanon,
då står jag mitt i kyrkan och frågar hycklarna
vem Dom Utvalda skall bränna nästa gång.____________

Ps. Jag tror inte på Jesus som en historisk person, men jag tror på Dror Feiler som historisk person.Ds


Artiklar:
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5
AB1, AB2, AB3, AB4
DN1, DN2
SDS

59 kommentarer:

 1. "Efteråt såg han hur barn gick omkring med plastpåsar och samlade ihop likdelar av vad som kunde var deras familjer".

  Fy fan vad larvigt att du ens tror att vi läsare går på sånt här skit du sprider. Sluta sprid dina fantasier du judehatare.

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Nu är du och dina gelikar inte "vi läsare" och de är jag tacksam för. De flesta inser att Israel har större inflytande över media än statslösa palestinier i Libanons flyktingläger.

  Jag uttrycker mig ofta starkt i min blogg, men jag ljuger ALDRIG!

  Att du överhuvudtaget kallar MIG "judehatare" talar i sig sitt klarspråk.

  Och ja...jag vet, jag borde egentligen inte ens svara på din kommentar. Men det kan kanske ändå ha sin poäng:

  Vi i Sverige lever inte så långt borta från det här som vi kanske tror. Har du dina tvivel på vad Israel faktiskt gör mot den palestinska befolkningen så sök kontakt med en av de palestiner som flytt till Sverige och prata med dem. Alla ni som sitter vid era tangentbord och är förbannade...möt människorna som faktiskt råkat ut för Israel och bestäm er därefter för vad ni ska tro.

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet. Att sakligt kritisera den israeliska fascistregimen är INTE detsamma som att vara antisemit.

  Även om Israel skulle atombomba Iran eller nåt av sina grannländer skulle många enögda Pro-israeler här hemma stödja dom.

  SvaraRadera
 4. Skulle gladeligen ta 6 månaders fängelse för nöjet att få misshandla dig, rasistsvin!

  SvaraRadera
 5. @Anonym 22.31: He he "knasboll" det är fan det sötaste tillmäle jag fått! Tack! Ska fan kalla mig DNME-Knasboll hädan efter =)

  SvaraRadera
 6. @ZuperZ: Om man säger så här...hade du varit Israel hade du inte behövt sitta 6 månader i fängelse för att misshandla mig.

  Och "rasistsvin"...hehe ja det är kul att du iaf snappat upp någonting av vad jag skrev.

  Jag har spillt blod när jag fredligt demonstrerade mot antisemiterna på 30:e november...var var du då? Antagligen hemma och avskydde de som reste sig mot antisemitismen...

  *stor kram*
  (för det behöver du)

  SvaraRadera
 7. Vansinningt kul på You Tube just nu:
  Flotilla Choir presents:
  We Con the World Turkish Aid Song
  www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg&feature=player_embedded
  Sprid gärna vidare!!
  150.000 träffar på 48 timmar.

  SvaraRadera
 8. INSIKT:
  Jag satte medvetet en provokativ rubrik på mitt inlägg...mest för att få folk att klicka på länken och läsa bloggen.

  Men nu efter fyra kommentarer...varav en är positiv, en är söt och två är negativa, så inser jag att folk kanske inte läser bloggar av folk med motsatt åsikt. De läser kanske bara rubriken...

  För helt ärligt, om man VERKLIGEN LÄST vad jag skrivit skulle man knappast kunna kalla mig "judehatare" och "rasistsvin".

  "Knasboll" kanske inte stämmer in helt på det jag skrivit, men jag måste nog erkänna att som karaktärsbeskrivning har det sina poänger =)

  SvaraRadera
 9. Vad har du för IQ egentligen?

  SvaraRadera
 10. @Anonym 22.58: Javisst är det roligt...ungefär lika roligt som när Förintelseförnekarna ställer till med spex.

  Men visst finns det en poäng även här...finns någonting på YouTube så är det på riktigt...så när "IDFnewsdesk" sprider sina lögner så kvittar det hur många fosforbrännskador barnen från Gaza har, det är inte lika mycket på riktigt som det på YouTube.

  SvaraRadera
 11. @Anonym 23.03: Ah... Ad hominem angrepp...ja vad vore världen egentligen utan så genomtänkta och djuplodade argument?

  SvaraRadera
 12. Folk verkar sakna förmåga att bemöta det du skrivit med rationella argument.
  Istället ser jag bara förolämpningar, hot och trams.

  SvaraRadera
 13. Bra skrivet, sanningen gör ont ibland.
  Kan ngn förklara för mig varför det utvalda folket har aldrig levt i lugn och ro genom världshistoren. Utan tvärtom dom har alltid känt sig jagade av andra och tror att alla vill göra dom illa och förinta dom. Det måste tära på psyket och ha en sån inställning.

  SvaraRadera
 14. Bra skrivet DNME...ska följa dina inlägg framöver. Hög tid för världen att stoppa denna aggressiva fasciststat.

  SvaraRadera
 15. @Anonym 23.21: Det är ett ständigt problem, speciellt i den här frågan.

  De verkar också sakna insikten att jag tillåter precis ALLA yttranden (t.ex. hot om misshandel) medan...låt oss säga Israel, inte tillåter någon annan inblandad part yttrandefrihet.

  Det ironiska är att jag i fildelningsdebatten så ofta tidigare bemött argumentet "har du bara rent mjöl i påsen har du inget att dölja". Om nu Israel har rent mjöl i påsen...varför döljer de då precis all media som inte kanaliseras via IDF?

  SvaraRadera
 16. Har märkt i all media (svensk som utländsk) dessa fanatiska och organiserade Pro-israeliska lobby grupper som försöker på olika sätt att förlöjliga sakliga artiklar och att påverka opinionen för deras sak.
  För dessa kan jag inte känna annat än djupt förakt.

  SvaraRadera
 17. "Så länge som en jude anser sig själv vara en del av ett utvalt folk som står högre än andra människor så är den juden en rasist! Alla rasister är svin och om någon förtjänar vårt hat så är det rasister!"

  Så med andra ord är alla judar svin, eftersom detta är ganska mycket av kärnan i deras tro.

  Du nämner inget om hur judendomen ser på andra trosinriktningar och hur man ska behandla medmänniskor. Svin är man tydligen så fort man är jude. Är man däremot av judisk börd men ej till fullo troende är man okej.

  Snyggt.

  I så fall är alla muslimer kvinnohatande patriarker, eftersom de inte låter kvinnor klä sig och leva som de vill.

  Därmed inte sagt att jag tycker det var smart att borda fartygen. Det var dessutom fel. Och klantigt.

  En tolvåring skulle kunnat lista ut vad som händer om man samlar världens elit av israelhatare på ett och samma fartyg, och sedan ger dem några israeliska soldater att slå på.

  Om de nu vill upprätthålla denna illegitima blockad kan de väl åtminstone använda hjärnan... typ förstör propellrarna på fartyget och bogsera in det till land osv.

  För övrigt hade ju inte jag sörjt om Henning Mankel fått lite turistfoton på sig själv när han sitter och kramar om ledare för kombinerade välgörenhets/terrororganisationen Hamas.

  Sedan undrar ju jag vart alla israelhatare gjort av sin klarsynthet. Alltså, Egyptens blockad är ju precis lika förkastlig som Israels. Men de är tydligen mer okej... för att de inte låter sitt folk rösta fram sina ledare? Eller för att de inte är judesvin?

  / Magnus

  SvaraRadera
 18. @Anonym 23.26: Jag tror också det har tärt på det kollektiva psyket och jag tror säkert att mycket av det Israel gör är en reaktion baserad på en paranoid uppfattning av att alla vill förgöra dem.

  Men vi får inte glömma att kristendomen till och från genom hela historien har förtryckt judarna, och att nazisterna faktiskt försökte utrota dem.

  Samtidigt har de, sedan deras toppskikt blev kidnappat till Babylon (då de skrev sagan om Moses som befriade folket från Egypten), haft mytologin om "det egna landet" och det är säkert en stark drivkraft för ett folk.

  Men ser man nyktert på det så har förstås judarna inte mer rätt till Palestina än vanerna har till Sverige...till och med mindre då vanerna härskade i Sverige för 1500år sedan och judarna blev utkickade av romarna för 2000år sedan.

  Jag är varken sionist eller ....eh...vanainist(?)

  Men jag är judeälskare. Och det menar jag både på ett ödmjukt individuellt plan och på ett kulturellt plan. Och om bara Israel kunde börja agera enligt vad som anstår en demokratisk civiliserad stat så kan jag kanske en dag bli en Israelälskare också.

  Precis som jag idag tycker att Tyskland är Europas absolut fetaste land sin historia till trots...


  @Anonym 23.40: De har enormt inflytande och de är väldigt aktiva, men denna gång är de inte inflytelserika nog för att stoppa världsopinionen.

  SvaraRadera
 19. "Efteråt såg han hur barn gick omkring med plastpåsar och samlade ihop likdelar av vad som kunde var deras familjer."

  En hjärtskärande tanke för genom mig när jag läste detta, fy fan vad ont det gjorde...men tänk er då blodstanken, inälvorna, de lemlästade och förvridna kropparna, flugorna...

  SvaraRadera
 20. http://marknadsliberalen.blogspot.com/2010/06/fakta-om-ship-to-gaza-incidenten.html

  SvaraRadera
 21. Det som vi fått läsa de senaste dagarna är Gardell och hans kompisars version som de flesta svenskarna verkar tro på. Tycker att sossarna bör se över sitt parti; allt verkar inte vara i sin ordning där.

  SvaraRadera
 22. http://www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58

  Jag som trodde att muslimerna var våldsamma, men fel fick jag. Finns ju tom regler och begränsningar för hur man ska slå sin fru, och man bör heller inte ha sex med sin fru förrän hon har fyllt 9,
  http://www.youtube.com/watch?v=dWwNZmqN2Zc så inget att klaga på där, jag tycker vi klagar på judarna istället, något måste ju vara riktigt skumt med dem, måste ju finnas en anledning till varför ingen har gillat dem på 2000 år.

  SvaraRadera
 23. Bra skrivet!
  Vi borde Gaza mera!

  SvaraRadera
 24. Sionist Javisst!

  Jag stöder staten Israel. ship to Gaza var en provokation av ett gäng vänstervridna terrorkramare. I slutändan var nog hela faderullan finaniserad av Iran.

  Land mot fred har det hetat ganska länge. Israel har givit upp mycket land men ej fått någon fred. Från början fick araberna hälften av det brittiska mandadet i Palestina. Den hälften heter idag jordanien. Där hör "palestinerna" hemma. Dessutom finns inget "Palestina". Det är ett namn som romarna gav landet för att förnedra judarna. "palestina" betyder "Filisteernas land" Lär dig lite historia och våga stödja staten Israel. jag är stolt sionist. Om folk i Gaza vill ha fred så får de väl be FN eller USA om hjälp att kasta ut Hamas. Gazabornas olycka var att rösta fram Hamas i valet. Nu får de och hela världen betala för det. Israel stod pall 1948 när 5 stora arabstater kastade sig över Israel. INGEN nation kom till Israels hjälp. De har klarat alla krig och världen har förundrar och ofta förargat tittat på.

  Mvh

  Freddie_oberg@yahoo.se

  SvaraRadera
 25. Jag är rasist och tycker att det är fullt OK. Skäms inte ett dugg över det.

  SvaraRadera
 26. Läs detta och slätt israelhatet:

  http://medborgaren.bloggplatsen.se/2010/05/31/3051334-israels-ratt-att-forsvara-sig/

  SvaraRadera
 27. Jag vet också att dom har haft det jobbigt genom historien men om dom nu är det utvalda folket varför har gud gjort så att dom känner sig förföljda och tror att alla vill förgöra dom. Tyvärr så har judarna aldrig känt sig säkra genom världshistorien och det är nog den osäkerhetn som gör att dom angriper först innan dom själva blir angripna. Fast många gånger så angriper dom helt i onödan eller t om föder hat och ilska som gör att dom blir angripna.

  SvaraRadera
 28. Ju mer jag läser om ship to Gaza desto mer slår det mig att Israel gjorde helt rätt som bordade. Sen ska vi ju vara medvetna om att det inte finns någon humanitär katastrof som någon liten båt med (o)fredsaktivister hade kunnat hjälpa till att stoppa. Folket svälter inte.
  Israel för en blockad mot en terror organisation vid namn Hamaz. Om folket i Palestina vill häva blockaden får man helt enkelt "man up" och rösta fram ett vettigare parti demokratiskt... Israel kan omöjligt föra en annan politik mot en organisation som inte vill leva sida vid sida med dem, utan krossa hela staten Israel...

  SvaraRadera
 29. @Magnus 23:48:
  Ängligen en intelligen människa som argumenterar mot mig! Jag ska svara på din kommentar, men först till alla andra:  @Alla andra: Jag vet att det är svårt att förstå när man inte själv har någon verklig kontakt med det, men detta är ingen fotbollsmatch. Det handlar inte om att hålla på Israels BK eller FC Palestina. Det handlar vad ma FAKTSKT GÖR! Och just nu agerar Israel som nazityskland gjorde strax innan andra världskriget. Gaza är Warszawaghettot...  Så...Magnus, från början:

  1. Tja, om det verkligen ÄR kärnan i deras tro så ÄR de rasistiska svin. Det är inte min definition, det är Svenska Akademiens. (Ok...jag lade till svin...och det kan verka grymt...men jag har verkligen ingenting till övers för rasister).

  Men jag tror faktiskt inte att det är kärnan i deras tro. Likt kristna resp. muslimer anser troende judar sig ha ett korrekt förhållande till gud (till skillnad från alla andra), men det innebär inte att man anser sig vara förmer än andra.

  Sanningen är att judendomen som vi känner den idag skapades ungefär samtidigt som den hellenistiska eran pruttade ut andra monoteistiska religiösa föreställningar, så som t.ex. Mithraismen, gnostiscism och kristendom. Kristendomen härstammar INTE ur judendomen som de flesta tror...men den stammar ur de traditioner som växte fram under den perioden kring medelhavet.

  Poängen är att judar inte är rasistiska svin, men att rasistiska svin styr Israel (och de råkar var judar).

  2. Ang. muslimer som kvinnohatande patriarker: Helt ärligt tycker jag det är för jävligt att man inte inser det sexistiska förtryck som många muslimska kvinnor får utstå. Att kvinnorna säger sig vilja följa de förtryckande reglerna är bara ett uttryck för underkastelse. Problemet är att många muslimska kvinnor börjar bära "tecknet" på förtryck (hidjaben, huvudduken) när de kommer till Europa som ett sätt att var stolt över sitt ursprung.

  3. Ang. propellrarna: det var precis vad en fd. israelisk kommandosoldat sa. Och Israels kommandosoldater de vet vad de talar om för de har minsan. fått en hel del träning genom åren.

  4. Ang. Egyptens blockad: Egypten är en lydstat till USA och därmed Israel. Det var t.ex. där två svenska medborgare blev förda av CIA för att torteras. Som tur var så var de inte ariska svenskar och då behöver inte Sverige reagera mot USA.

  5. Ang, IHH: FN godkänner IHH....Israel bara ljuger...

  6. Ang. Hamas: Det är så jäkla ironiskt att man ska behöva utstå att förknippas med ett religiöst högerparti. Jag gillar verkligen inte Hamas och det gör garanterat inte de flesta ombord på Ship to Gaza, men nu råkar Hamas ha blivit demokratiskt valda i ett val som FN har sagt gått riktigt till och då får man acceptera det. Varför reagerar inte inte folk likadant när George W. Bush van valet i USA? Han har garanterat ordinerat fler bomber än Hamas. Och han vann inte sin post i ett demokratiskt val utan med fusk och trix.


  Btw. Jag hängde i Antwepen (Belgien) ett tag och gick ofta igenom det ortodoxa judiska kvarteren. De enda gångerna jag blivit lika väl bemött är när jag stöter på troende muslimer här i Sverige. (Varför måste det till religiös tro för att folk ska bli trevliga?)

  SvaraRadera
 30. Israel för en blockad mot en terror organisation vid namn Hamaz.
  israel bildaes genom terrorism, och även idag så terroriserar man andra. Genom att skicka en massa agenter för att mörda ngn i ett hotel i Dubai eller terrorisera fredsaktvister och sedan mörda dom. Man terroriserar palestiner i gasa, västbaken och i jerusalem geom att jävlas med dom dagligen. Man snor deras hem, man bygger en mur på palestinsk mark så att palestinska barn får gå flera mil för att komma till skolan jämfört med hur det va innan muren fans. Vilka är terrorister. Som sagt isrel grundades genom terrorism och har utövat terrorism sedan dess.

  SvaraRadera
 31. Någon som vill ha källor till vad Anonym 00.43 säger?

  Allt är bevisat sant.

  (Jag har en hektisk helg så det kan ta ngra dagar, men fråga om källor och jag skaffar dem)

  SvaraRadera
 32. Det är väl bara att läsa på Wikipedia om Israels historia, terrorgrupperna Irgun och Stern-ligan, där några av Israels senare presidenter och höga politiker och militärer ingick. Som bland annat dödade vår svenske Folke Bernadotte när han åkte ner för att medla. Det är rätt komiskt att Israels svenska stöverslickare anklagar Hamas för terrorism, när de bara använder samma metoder som dessa grupper, som sedan resulterade i Israels grundande, på land som tillhört palestinierna i ett par tusen år.

  Om folk kände till mer om den här konfliktens historia skulle nog tonen vara lite mer dämpad från de som nu så villigt slickar Israel smilitärkängor. Men kunskap är väl inte det de söker i första hand.

  SvaraRadera
 33. DNME..jag är libanes och jag erfarade vad Isreal gjorde mot oss sommaren 1982 i Beirut.
  Israel bombade civila..min farbror var inte i militären..han var civil..jag växte inte upp med hat mot judar utan mot israeler.
  Tyvärr måste jag säga att judar som gick genom eländet med Hitler har behandlat andra (och behandlar fortfarande)med värre metoder.
  Jag håller med dig DNME och tycker om dina blogg.

  SvaraRadera
 34. Det är nu ingen tvekan om att många svenskar därhemma lider av ett jude-hat och anisemtism. Då allting är lugnt finns detta hat tydligen under ytan, men då Isrealerna gör ett övertramp då blommat hatet fram och då får man tydligen säga vad man vill därhemma i hycklarnas land.

  Jag älskar Sverige, men blir störd av denna racism och hat till andra folk som finns under ytan därhemma.

  Det är nog tur att svenska språket är att litet språk som andra nationer inte förstår. För det är skrämmande hur hatisk detta lilla lands folk kan bli emellanåt.

  SvaraRadera
 35. Staffan:

  Jag vet att du skiter i fakta, men det har faktiskt bott judar i Palestina bra mycket längre än två tusen år. Palestinierna fanns inte som folk före 1834, då de för första gången gjorde revolt.

  Sanningen är att det alltid funnits en mängd olika folk bosatta i landet. Att påstå att det enda folket har mer rätt till landet än något annat är dumt.

  Dessutom kan man ju fråga sig hur viktigt det är med historia. Oavsett vad som hänt förut så finns Israel och väldigt många judar är födda i landet. De har lika stor rätt att bo där som palestinierna.

  SvaraRadera
 36. Tänk att Israel aldrig kan göra fel enligt dem själva och alltid dras antisemitkortet fram när kritiken blir jobbig. SANKTIONER NU!

  SvaraRadera
 37. Bojkotta israel

  SvaraRadera
 38. Jag hatar dig

  SvaraRadera
 39. så fort man kritiserar israel så är man en jude-hatare eller antisemit. Det där biter inte längre. Ni får skriva om eran propaganda policy.

  SvaraRadera
 40. varför hatar du mig?

  SvaraRadera
 41. Jag noterar att du är helt öppen med ditt hat. Men det är tydligen helt ok att hata kristna och judar, media tillåter det. Det är bara muslimer som skyddas så att islam kan ta över väst. Barbari väntar.

  SvaraRadera
 42. Är du en AFA-terrorist?

  SvaraRadera
 43. jag har inget hat mot någon, varken kristna, judar eller muslimer eller någon annan. Jag tycker bara att israels hyckleri måste få ett stopp innan dom startar ett världskrig eller utplånar alla palestiner. Din skrämsel propaganda funkar inte att du nu försöker vrida blicken ifrån morden som israel begick till att muslimer är ett hot för västvärlden. Det ända hotet jag kan se idag är att israel sätter sig över alla lagar och mördar oskyldiga människor.

  Sedan så var det du som hatade mig, det är du som lever med en massa hat.

  SvaraRadera
 44. Jo man kan kalla dig rasist om man har läst vad du skrivit!!!

  SvaraRadera
 45. vad är det jag har skrivit som är rasistiskt?

  SvaraRadera
 46. Välformulerat, DNME.
  Dessutom ska du ha en elloge att du tar tid att och orkat på ett sansat sätt bemöta den (oftast mycket lågtstående) ... ja jag tänkte skriva "den kritik som din blog fått", men det mesta är inte kritik, då de inte innehåller några som helst argument, utan bara invektiv och hot. Så jag säger istället att du bör få en elloge för att du på ett sansat sätt svarat på det som skrivits om och mot dig här bland kommentarerna.

  SvaraRadera
 47. Mycket bra skrivet. Det är fan komiskt att vissa kan bemöta det du skriver på det sätt de gör. Men men, när argumenten tryter är det lätt att kalla den andre antisemit, det är liksom sista utvägen när man vet att man förlorat.

  SvaraRadera
 48. Bra skrivet DNME! Kan bara instämma med Peter Nordin. Israelkramarna verkar bestå av två grupper, de obildade och kanske obildbara utan riktiga argument samt de riktigt obehagliga rasisterna som tar varje chans att slå mot de svaga grupperna, konstigt nog tar de parti för judar nuförtiden eftersom det finns nya "undermänniskor" att hata. När israellobbyn utökats med dessa rasister vet man att det nuvarande Israel är dömt att förändras eller gå under.

  SvaraRadera
 49. Anonym skrev:

  "Jag vet att du skiter i fakta, men det har faktiskt bott judar i Palestina bra mycket längre än två tusen år. Palestinierna fanns inte som folk före 1834, då de för första gången gjorde revolt."

  Du bemötte alltså mina fakta, inte med några seriösa motargument utan med lite svammel? Kanske för att du vet att det är fakta att de terrorgrupper jag nämnde arbetade med samma metoder som Hamas. Alltså samma metoder som Israel och diverse hycklare i väst fördömer.

  Det har alltid bott judar i Palestina säger du. Ja en liten spillra på några tusen. Den överväldigande majoriteten av invånarna tillhörde andra folkgrupper, och kom väl överens med de judar som bodde där. Problemen startade när det sionistiska projektet drog igång sina massinflyttningar och en ny stat skulle grundas. Resultatet av det känner vi till: palestinierna fördrevs från det land de bebott sedan urminnes tider, många dödades, fick se sina egendomar hamna i andras händer och än idag lever de som blev kvar som andra klassens medborgare i sitt eget land. Det här är fakta i målet, och det borde inte vara nyheter för någon som känner till lite historia.

  Sen skriver du:
  "Oavsett vad som hänt förut så finns Israel och väldigt många judar är födda i landet. De har lika stor rätt att bo där som palestinierna."

  Som om frågan var om israelerna idag har rätt att bo kvar där. Vem ifrågasätter det? Frågan är om palestinierna, det folk som du förnekar att de öht existerar, har någon rätt till sitt land? För i praktiken, och också ofta den israeliska retoriken, förvägras de rätten till en egen stat, och behandlas som undermänniskor.

  SvaraRadera
 50. "Så med andra ord är alla judar svin, eftersom detta är ganska mycket av kärnan i deras tro."

  Dom judar som följer tanken om att vara ett folk över alla andra har en oacceptabel inställning, ja.
  Jag hoppas att judarna sekulariseras som övriga civiliserade folk. Religion orsakar bara konflikt och splittring.
  När man låter religiös tro att styra politik och hur man beter sig på den internationella arenan så har det gått för långt.
  Detta gäller även skurkstater som Iran.
  Men självklart finns även moderata religiösa judar som har en mycket fredligare hållning men dessvärre har svinaktiga politiker utnyttjat missnöjet och rädlan hos folket och använder nu sina vunna mandat till att utöva maktmissbruk, som i längden även försvårar för det israeliska folket.
  -
  "Alltså, Egyptens blockad är ju precis lika förkastlig som Israels. Men de är tydligen mer okej..."
  Men Egypten skickade inte kommandosoldater för att borda skeppen. Självklart delar Egypten skulden för blockaden med Israel. Men fartygsincidenten är Israels helt och hållet och det är den som främst kritiseras.
  -
  "Men jag är judeälskare."
  Du borde vara människoälskare, för judar är vanliga människor som alla oss andra.
  -
  "I slutändan var nog hela faderullan finaniserad av Iran."
  Fritt spekulerande är tillåtet men knappast konstruktivt i debatten.
  -
  "Israel har givit upp mycket land men ej fått någon fred."
  Antagligen för att Israel konstruerades på ett väldigt onaturligt sätt utan att dom som för tillfället bodde där blev tillfrågade. Dessutom har dom aldrig helt slutat med bosättningarna.
  Jag tycker judar bör kunna leva fritt i hela världen och behandlas med samma respekt som alla andra medborgare. Då skulle Israel inte behövas. Det enda som motiverar Israels existens är religiös tro och sådant kan inte tillåtas styra internationell politik.
  -
  "Gazabornas olycka var att rösta fram Hamas i valet."

  Och Israelernas olycka var att rösta på Netanyahu istället för på mer moderata Israeler som jobbar för fred.
  Same shit. Hamas är lika svinaktiga politiker och religiösa fanatiker som dom i Likudpartiet.
  -
  "Israel stod pall 1948 när 5 stora arabstater kastade sig över Israel. INGEN nation kom till Israels hjälp."
  Det vara internationella samfundet som tillät Israels skapande och USA, med världens största militärbudget, är en stark allierad till Israel. Israel skulle vara besegrat för länge sedan utan internationellt stöd.
  -
  "det inte finns någon humanitär katastrof som någon liten båt med (o)fredsaktivister hade kunnat hjälpa till att stoppa. Folket svälter inte."
  Dom svälter inte men dom saknar materiell för återuppbyggnad av infrastruktur och byggnader vilket omöjliggör ett normalt liv och det försvårar i längden ett demokratiserande och normaliserande av regionen. Aktionen var menad som en protest mot blockaden och inte som ett försök att hindra svält.
  Men om det var en protest eller humanitär insats kvittar, den var, tills motsatsen bevisats, fredlig och möttes med våld och slutade med dödsoffer på aktivisternas sida.
  Därav protesterna mot Israels agerande.
  -
  All min respekt till DNME och även dom Israel-vänner som med respekt och goda argument bidragit till en intressant debatt.

  SvaraRadera
 51. Din text gladde mig, bra skrivet DNME.
  Så länge det finns människor som bryr sig och som konstruktivt och sansat tacklar denna förtryckarstat finns det hopp om en bättre värld.

  SvaraRadera
 52. Sanktioner är det enda språk dessa israeler förstår.
  BOJKOTTA ISRAEL NU!!!!!!

  SvaraRadera
 53. Sanktioner är det enda språk dessa israeler förstår.

  BOJKOTTA ISRAEL NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 54. Ondska och bottenlöst hat...

  "Jewish children send "love" messages to Lebanese children"

  OBS GROTESKA OCH OMSKAKANDE BILDER!!!

  http://radioislam.org/lebanon/jewish-gifs/index.htm

  SvaraRadera
 55. Alltså. Vill först bara säga att jag uppskattar den balanserade och vettiga tonen i denna debatt även om vi står ljusår ifrån varanda i sakfrågan.

  Jerusalem är en JUDISK stad. Byggd av Judar. Ingen annan nation eller annat folkslag kan med vettiga argument ta det ifrån Israel. Jerusalem är och förblir huvudstaden i staten Israel. Det är den enda demokratin i mellanöstern. Judarna fick själva KÖPA tillbaka sitt eget land från rika araber. När Mark Twain reste genom landet på 1800 talet var det malariasmittad träskmark. Palestiner/blandade araber struntade i landet. De fick bara problem med det när judarna började återvända. Judarna byggde ett land där det varit öken. Precis som bibeln säger. I början vid första kriget 1948 fick de inte mkt hjälp från USA eller någon annan. Israel har producerat mängder av vetenskapsmän, företagare och forskare. Flera har fått nobelpriset. Ska du bojkotta Israel så hiva din intel dator genom rutan.

  Israel har en liten gnutta landremsa som de desperat försvarar. Kolla på en karta. Jämför storleken på de andra kringliggande länderna. Vem är David och vem är Goliat?! Vad är det som är onaturligt med att Judarna bor i sitt hemland! Ingen ville ju bo där innan de fick fart på stället. Då började det sticka i folks ögon. Är det bara jag som är Sionist här!

  Judarna + Israel = välsignelse. Israel + valfritt annat folkslag = Inte välsignelse. Uj nu blev jag radikal. jag försöker att hålla mig borta från de "religiösa" inslagen i debatten men Jag tror att judarna fått landet av Gud. De var fördrivna därifrån men har nu löfte om att det inte skall hända igen. Var så säker! Israel kommer aldrig upphöra att existera. På pappret ser det ut att vara en enkel konflikt men ändå har den inte kunnat lösas och komer nog inte heller att göra det i denna tidsålder. Jag önkar naturligtvis inte något ont för barnen och alla andra som lider i Gaza. Men de lider mer pga av sina onda och korrupta ledare än vad de gör av Israel. Visstne ni föresten att Israel ger bidrag och ekonomiskt stöd till Palestinerna. Visste ni förresten att Israel gav akutvård även till palestinerna under kriget i libanon. Vad tror du en sårad jude skulle mötas av i Gaza. Jag skulle tippa på....döden. Det finns massor att läsa om denna konflikt. Jag känner folk som satt sig in i denna konflikt och sakta men säkert ändrat en och annan ståndpunkt.

  Mvh

  Freddie_oberg@yahoo.se

  SvaraRadera
 56. En tidning som vågar skriva från en annan vinkel:

  http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=7831&Itemid=31

  mvh

  Freddie Oberg

  SvaraRadera
 57. Hallå, dog debatten nu? Är argumenten eller orken slut? Kom igen nu, Hugg i för palestinas fana, grön och röd och jag vet inte vad! : )

  mvh

  Freddie

  SvaraRadera
 58. Utan de fanatiska kristna i Moral Majority i USA så skulle vi ha sett en tvåstatslösning i Israel och Palestina för länge sen. Jag tror att det största hotet mot freden i Mellanöstern måste kopplas till Moral Majority i USA som har ett stort inflytande över utrikespolitiken.

  Men nog om detta. Jag vill säga följande om Ship to Gaza:

  Det irländska skeppet Rachel Corrie skapade inga rubriker när det bordades av israeliska soldater eftersom allt gick fredligt till. Men det är bara det tålmodiga arbetet i bakgrunden som kommer att bära frukt för framtiden.

  På grund av våldet från aktivisternas sida på det turkiska skeppet vill jag uppmana de ansvariga för Ship to Gaza att avbryta allt samarbete med den turkiska organisationen IHH. Det har visat sig i efterhand att det är en mycket tvivelaktig organisation som knappast använder fredliga metoder och att de äventyrar hela fredsprojektet.

  Du Kan läsa hela artikel på min blogg:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/06/en-vadjan-till-ship-to-gaza.html

  SvaraRadera

 
Creeper