söndag 13 december 2009

SÄPO & FRA - hur man ändrar spelreglerna efter spelet startat

Trots massivt folkligt motstånd röstade våra s.k. representanter i riksdagen igenom FRA-lagen med några mindre ändringar som gjorde att de kunde hävda att de visst månade om individens integritet och den mänskliga rättigheten att inte bli utsatt för massavlyssning. Samma dag som lagen träder ikraft kuppas den av Säpo!

En ny blixtutredning ska tillsättas för att ändra alla spelreglerna i efterhand! Nu är det inte ens säkert om att det är FRA som ska sköta avlyssningen! Vad för sorts rättstat har vi om makthavarna ändrar premisserna EFTER man nått ett (pseudo-)demokratiskt beslut?

Det allvarligaste är att avlyssningen nu ska ske inom Svergie! Enligt låtsasliberalen Johan Pehrson (Fp) behöver Säpo få spionera på "utländsk under- rättelseverksamhet mot tidigare medborgare som idag bor i Sverige"...med andra ord ska avlyssningen ske i Sverige! Jag har förstås inget emot att man skyddar människor från andra underrättelseorganisationer, men vad är det som säger att det kommer att sluta där? Det slutade ju inte med att FRA skulle få massavlyssna signaltrafik över landets gränser!

Han säger dessutom att de ska få avlyssna för att komma åt "systemhotande brottslighet som terrorism". Notera att terrorism uppenbarligen INTE är den enda formen av "systemhotande brottslighet". Man kan lungt anta att alla typer av civil olydnad och utomparlamentarisk politik kommer att anses som systemhotande. Och hokus pukus så är kravet på att signalerna passerar landets gränser borttrollat igen. Jag avskyr det övervakningssamhälle som växer fram i sverige och resten av världen och jag hoppas VERKLIGEN att min blogg är SYSTEMHOTANDE. För det här systemet suger!


Dessutom kan man fråga sig varför allt färre artiklar om ämnet länkar till bloggar?


Varma hälsningar
/En förbannad upprorisk och lite bakis fiende till StorebrorArtiklar:
SvD1, SvD2
DN
SDS

1 kommentar:

  1. Ser ut som den mörka medeltiden är tillbaka, fast i en "modern" tappning.

    En av översteprästerna är bl.a Johan Pehrson tillsammans med kompisen Buggström. Det som fattas bara är att de hämtar ytterligare inspiration från George Bush's tortyrguru John Yoo.

    http://www.google.se/search?hl=sv&source=hp&q=Eric+Holder+John+Yoo&meta=&aq=f&oq=

    SvaraRadera

 
Creeper