måndag 7 december 2009

Osama bin Laden™ -den realistiska fienden

Läste igenom Orwells 1984 och Djurfarmen igen för ett tag sedan. Blev precis som tidigare fascinerad av Goldstein och Snöboll. De av Storebror och Napoleon skapade fienderna. Goldstein som antagligen är Storebrors skapelse från första början...och Snöboll som är samhällets fiende nummer ett, men som i verkligheten ligger död i ett dike någonstans.

Utan en fiende att sluta upp gentemot är det svårt att få massorna med sig. Men med en hanterbar fiendebild att skrämma med kan man få människor, som annars tror på frihet och jämlikhet, att acceptera att övervakas och att stödja kränkningar och krig.

Förändringarna som världen genomgått de senaste decenniet har inte undgått någon. Vi lever i ett samhälle där vi övervakas och misstänkliggörs allt mer. Så jag tänkte..hmm...har vi någon Snöboll...någon Goldstein...

Och då slog det mig: OSAMA BIN LADEN!

Det är med den här mannen som fiendebild man har inskränkt våra friheter. Det är med den här mannen som fiendebild USA gått in i ett helt annat land för att lägga beslag på dess naturtillgångar. Det är den här mannen man aldrig kommer att hitta.

Osama bin Laden är död!

Han ligger i ett dike någonstans. ...en skapad fiende. Otaliga rapporter om hans död har kommit genom åren sedan 9/11, men ändå hävdar Storebror att den här mannen smyger omkring med en dialysmaskin i bergen i Afghanistan. Alla "videobevis" på att han är ansvarig för 9/11 är uppenbart falsifikationer. Tydligen behövs bara en skäggig arab för att vi ska se Osama bin Laden. Han kanske är fienden, men han spelar i Storebrors lag...

Vet ni vem den operativa CIA resursen Tim Osman är?

Precis det är Osama Bin Laden, the fall guy, the patsy...

Inte så konstigt att de börjar prata om honom igen...nu när de vill skicka fler styrkor till Afghanistan. Och vi går på det som de nickdockor vi är!


Artiklar:
SvD
DN

2 kommentarer:

 1. Härligt att se att någon är vaken iallafall! Jag tycker jag ser samma mönster gång på gång: 1. Skapa ett problem/rädsla (bin ladin, krig bla bla) 2. Gruppen blir rädda och vill ha en lösning 3. De som skapade problemet erbjuder lösningen.

  Men jag tror fortfarande att fler och fler håller på att vakna, så det bästa man kan göra är väl att försöka påverka eller iallafall visa annat material än det som massmedia publicerar. Word of mouth är ändå det kraftfullaste sättet att sprida ett budskap!

  Sen tycker jag det är hiskeligt kul att igår 6/12 i DN, "vi har inte en aning om var Bin laden är", när visste ni senast vart han befann sig? :" det var flera år sen". Dagen efter läser man att de ska börja leta efter honom igen och man TROR att han befinner sig mellan Afghanistan och Pakistan. Skrattretande!

  SvaraRadera
 2. Skrattretande, men skrämmande...för de flesta ser fortfarande kejsarens nya kläder.

  Det tydligaste exemplet är planet som påstås ha kraschat utanför Shanksville på 9/11. Tv-bilder som kablades ut över hela världen visar ett tomt litet hål i marken, inget flygplan någonstans, inte ens gropar där motorerna skulle ha slagit i marken...ingenting!

  Och den officiella förklaringen som de flesta tror på: FLYGPLANET GICK UPP I RÖK


  ...det är fina kläder den där kejsaren har...

  SvaraRadera

 
Creeper