onsdag 19 augusti 2009

Guds utvalda folk får inte kritiseras!

Grupper som verkar för Israels intressen har sådan pli på media och myndigheter att den minsta kritik censureras, förringas eller smutskastas.

Den svenska ambassadören i Tel Aviv, Elisabet Borsiin Bonnier, uttalar sig så här på vår ambassads hemsida:
The article in the Swedish newspaper Aftonbladet is as shocking and appalling to us Swedes, as it is to Israeli citizens. We share the dismay expressed by Israeli government representatives, media and the Israeli public. This Embassy cannot but clearly distance itself from it.
Det vänder sig i magen på mig!

Inte bara det att hon går utanför sina befogenheter och tar ställning mot artikeln i Aftonbladet, hon gör det dessutom i alla svenskars namn! Det här är vidrigt och hon borde avgå!

Om och om igen ser vi hur Israel särbehandlas i media. Hade vilket annat land som helst gjort vad de gjorde under invasionen i Gaza, undar invasionen i Libanon etc. så hade det skildrats på ett helt annorlunda sätt. Kan det vara så att en Bonnier alltid främst är en sionist? Eller är det bara den allmänna mjäkigheten mot Israel?

Så fort Israel kritiseras utmålas kritikern som en anti-semit och judehatare. Jag kommer säkert kallas det av alla de som GARANTERAT kommer skriva aggressiva försvar för Israel bland mina kommentarer. Se bara nedan!

Jag ser alla människor som individer och alla folk som jämlika! Min kritik av Israel är ALLTID riktad mot staten Israels agerande och mot de som stödjer staten Israels agerande. En människas etnicitet ska aldrig vara en fråga! För mig är det totalt ointressant.


Kommer ni ihåg svenska myndigheters rakryggighet när det gällde Muhammed teckningarna? Ingen kröp till korset utan alla stod upp för yttrandefriheten. Nu gäller det Israel och vidrigheter som går långt bortom några teckningar...och nu viker de sig direkt...försvaret av yttrandefriheten har krypt till en patetiskt ursäkt för att vi ju, precis som Israel, har pressfrihet.

Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan Aftonbladet tar bort artikeln.


När judarna under 30-talet fördrevs ur sina hem, sattes i ghetton, blev förnedrade och förtryckta stod resten av världen och såg på! Det slutade med förintelsen! Det var en skam för hela mänskligheten att man lät det ske! Hur kunde vi?

Var det kanske så att vi inte kunde gå emot ett Tyskland som rest sig ur förnedringen i det första världskriget och blivit starkt igen? Jag vet inte...

Ett var i alla fall säkert: ALDRIG MER!

Men nu...när Palestinierna i mer än 60 år har fördrivits från sina hem, satts i ghetton, blivit förnedrade och förtryckta...så beter vi oss precis likadant som förr! Hur långt ska det behöva gå innan vi inser att Israel är de nya förtryckarna? Hur många FN resolutioner ska de behöva spotta på innan vi börjar ifrågasätta? Hur länge ska aggressionerna mot deras grannländer pågå innan vi börjar ställa krav på hur de agerar!

Jag kommer garanterat hamna i någon lista över oönskade element nu, och kommentarfältet kommer överösas av glåpord. Men det skiter jag i. Jag beskriver bara vad jag ser:
Länkar:
SvD
DN

17 kommentarer:

 1. Israel är ett vidrigt land.

  SvaraRadera
 2. Stor jävla skam är vad detta är!
  Bilden du visar har ja en länk till en palestinsk kvinna som fotat mycke meer..

  SvaraRadera
 3. Vilket land är ett underbart land på erat sätt att se på länder, speciellt i mellanöstern? Måhända skulle Israel kunnat skapats på ett annat sätt men det var andra tider då. Vad är Iran för land? Vad är SaudiArabien för land? Vad är Egypten för land? Inget av länderna är demokratier och folk är oftast mycket fattiga och diskrimineras. En fyrkantig eller svartvit syn har du också. Lever man i Israel tänker eller måste man tänka annars för flera av länderna där omkring utgör ett hot.

  SvaraRadera
 4. Stavas inte oppression med två p?

  SvaraRadera
 5. Skamligt att Sverige och resten av media inte tar avstånd från ABs artikel.

  SvaraRadera
 6. "Anonym" med tveksam grammatik som tar upp exempel på länder med stora brister i demokratin i ett försök att... Ja vadå? Helt klart har "anonym" rätt i att dessa länder, ex Iran förtjänar all kritik som kastas mot deras demokratiska system. Men varje gång man tar upp de vidriga sättet Israel agerar i olika internationella situationer så är många försvarsargument i diskussionen hur förjävliga länderna runt Israel är, inte argument som svarar på kritiken riktat mot israel. Ge oss riktiga argument, inte smutskastning om andra länder. Kringå inte frågan hela jävla tiden, enda anledningen till att detta återkommer är ju att det är mycket svårt att försvara Israels vidriga handlingar i ex Väpnade konflikter. /

  SvaraRadera
 7. Ditt eget språk behöver nog finslipas också.
  Tja, du tror på allt du läser eller får veta genom media. Är man journalist eller aktiv inom media är man ofta vänsterinriktad. Är man vänsterinriktad är man ofta palestinavän. Jobbar man i Aftonbladet förstärks eller måste den inställningen förstärkas. De flesta som utbildades på högskolan eller universitet under 1970-talet var väl extra vänsterinriktade. Kina och Mao var idealet för många.

  SvaraRadera
 8. Läs boken "The Israel lobby and US foreign policy" så får ni förklaring på många frågor ni ställt

  SvaraRadera
 9. Först och främst: jag är glad att inga judehatare har besudlat min blogg!

  Det känns lite som om folk börjar få upp ögonen på vad som händer och det är uppfriskande! Förväntade mig att ha massor av hatiska kommentarer, men alla är ju helt civiliserade =)
  Tack!

  Anonym 19 augusti 2009 18:14
  ...man borde kanske lägga till: "So has bad spelling" =)

  Hedman: Tack för att du tog hand om "men alla andra är också dumma"-argumentet.

  Anonym den 19 augusti 2009 18:55
  Du har fullkomligt rätt i att man inte ska tro på allt man läser i media. Finns det inte en medveten bakomliggande tanke så finns det en genomsyrande ideologisk diskurs som inte alla kan bortse ifrån. Att du länkar ihop vänstern med palestinafrågan är däremot sandlåde tänk. Att avfärda kritiken mot Israel genom att säga att "ja, ja, men han är ju vänster ju" är att stoppa huvudet i sanden. Vad du egentligen gör är att säga att det endast är vänstern som månar om folkrätten och de mänskliga rättigheterna. Och det tror jag inte du menar.

  Dessutom är vi alla uppväxta med nyheter om "Israeliska vedergällningsattacker". Vad Israel än har genomfört för illdåd så har det hela tiden berättigats med att någon yngling någon gång tidigare har slängt en sten eller sprängt sig själv och andra i luften. Det är åter sandlådetänk. Jag försvarar inte självmordsbombare här...jag pratar om hur media alltid har vinklat allt till Israels fördel.

  SvaraRadera
 10. forsatt att avsloja vilka ar som stodjar"orattvisstat Israel"och anda sitter i
  hoga postar i Svensk UD

  SvaraRadera
 11. Du, bra skriven! Jag håller med dig! Stackars Palestinierna... Heja Aftonbladet!!!

  SvaraRadera
 12. Av svaren att döma i denna blogg så är det tydligt att den svenska main-streamvänstern nu slutfört det ideologiska giftemålet med islamisk antisemitism. Det är ett empiriskt påvisbart faktum i Sverige och Europa idag att vänstern och islam döljer sitt öppna judehat bakom devisen "antizionism". Väldigt behändigt måhända, men likväl en logisk kullerbytta: för samma grupper som ylar ut sitt illa dolda judehat skriker "rasism" så snart man kritiserar islam och muslimer - TROTS att muslimer/islam INTE är en ras/etnisk folkgrupp eller nation. Judendomen och det judiska folket ÄR ett unikum: judendomen ÄR en religiös tro, men ÄVEN en etnisk folkgrupp. Detta gör att det rent logiskt ÄR så: att antizionism ÄR rasism. Att förneka ett folk sitt hemland ÄR rasism. Innan 1967 pratade INGEN om "palestinier". Det fanns bara muslimska araber i debatten. 1967 och voilá: ett nytt folkslag "föds". How convenient?

  Men igen: det vi ser i dagens Europa är som sagt att judehatet nu ändrat term, det heter inte antisemitism idag, det heter antizionism. Inte bara det: dagens judehat kommer främst från den europeiska Vänstern, samt från den allt ökande muslimska befolkningen i Europa.

  SvaraRadera
 13. Lena Posner Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet i Sverige, kräver att Aftonbladet ansvarige utgivare Jan Helin tar avstånd från antisemitiska påståenden, och skriver att innehållet i Boströms artikel "återvinner en av antisemitismens verkliga klassiker — juden som rövar bort barn, slaktar dem och stjäl deras blod".
  Jasså?!?!
  Läs historieböckerna så kanske du får lite fakta på varifrån gamla fördomar gror.
  http://www.pantheon.org/articles/m/moloch.html
  Men det har ändå banne i mig inget med vad som sker idag och att man ständigt skall skämmas om man kritiserar en omänsklig handling som ett folk begår mot ett annat.

  SvaraRadera
 14. Anonym 22:19
  Det är dags att ta den här debatten ur sandlådan. Det handlar inte om vem man hejar på eller vem som fått mest skit av vem genom tiderna. Det är inte fotboll. Det handlar om vilka gärningar som är brott mot de mänskliga rättigheterna.

  Visst finns det en utbredd antisemitism bland muslimer och kristna, och den måste vi givetvis fortsätta att bekämpa. Men när soldater mejar ner barn som viftar med vita flaggor så kvittar det vem som kallar sig jude och vem som kallar sig muslim. Det är en vidrig gärning!

  Du säger"att förneka ett folk sitt hemland ÄR rasism". Det är inte lite naivt! Vem avgör vilket land som är vems hemland? Israelerna blev utkickade av romarna år 135! DET ÄR 1874 ÅR SEDAN! Då bodde antagligen vanerna här i Sverige. Menar du på allvar att om en liten överlevande spillra av vanerna, som blev utkickade av asarna för nästan två tusen år sedan, hävdade rätten till Sverige p.g.a. att Frej hade lovat dem landet, så skulle du bara säga: "Ok boys, vi får väl dra härifrån. Man pratade ju faktiskt inte om 'svenskar' förrän för några hundra år sedan"???

  Om det så var norska trålfiskare som levde i området innan de israelska ättlingarna vandrade tillbaka i slutet av 1800talet (du får läsa på din historia lite bättre) så har de all rätt att få leva kvar på sin mark. Etniska eller religiösa beteckningar är ointressanta!

  Dessutom handlar det här inte om Israels rätt att existera som land, utan om Israels systematiska förtryck av den Palestinska befolkningen. Det finns ett annat ord för det: etnisk rensning!

  SvaraRadera
 15. Intressant länk om Moloch. Tyvärr var liknande offer vanligt bland många folk under den tiden.

  Ibland tänker jag såhär: tänk om Levi och Juda stam hade gjort som de andra tio Israeliska stammarna och knullat rundor lite mer...då hade vi inte haft det här problemet idag =)

  Men sånt är väl typiskt önsketänkande från en icke rasren goy...

  SvaraRadera
 16. Jag håller helt med. Men detta är en lång process innan folk vaknar upp ur sina idén. Jag svalde också länge allt vad media sa och var upprörd på "terroristerna"...men nu vet jag bättre efter jag satt mig in i världsläget och politiken. Israel/Palestina frågan är bara en pytteliten del av vad som händer idag!!!Men att mord kan ske utan att folk protesterar är oerhört!!! Men, men, men...de som stödjer Israel är USA.
  Amerika är the bad guys som vill ha kontroll på alla resurser och alla människor...för då natur resurserna försvinner(och det kommer de göra om man tänker på Al Gores dok The Unconvienient Truth eller filmen The Planet)då...är det bra att ha mat på bordet. USAs makthavare vill ha mat på bordet och vill försäkra sig om att de får det och ingen annan. De skapar ororligheter och rör till i grytan vart helst de går. De tycker bara det är bra om människor dör för då blir det mer natur resurser kvar till dem själva. Media har även i Sverige snedvridit allt från USA´s håll. Att USA supportar Israel är bara en del i deras krigsföring om kontrollen. I mitten av 90talet privatiserades Internet i USA. Administrationen hungrade efter att lägga fingrarna på kontrollen av Internet...de försökte två gången på 90talet med argumentet barn och sexuella dåliga ting.(I verklighet består bara cirka 5 % av tvetydigheter på Internet varav barnporr är minimal) De fick avslag.Efter 11te september direkt så fick de till en kontroll av Internet och en massiv övervakning. Echelon programmet vidgades något oerhört. De startade krig i Irak för att komma åt oljan så de inte behövde vända sig till al quaida mer efter oljan. Guatanamobasen upprättades och INGEN sa nåt om tortyren. USA släpper bomber och krigar i Afganistan-ingen säger nåt om offren som vida överstiger 9/11. USA får till en lagar om upphovsrättigheters brott som löper genom hela världen. I sverige ipred och FRA är till för att skydda oss från den amerikanska kontrollen....(Echelon är så pass mycket större)...etc etc jag kan gå på i evighet....det skrämmande är att ALLA regeringar i alla länder INTE fattar vad som pågår. Inom EU pratar man om utveckling, frihet, ekonomisk tillväxt, nya jobb och sedan sätter man upp lagar...stockholmsprogrammet, datalagringsdirektivet,pul.registret,ACTA, telekompaktet...alla går i USAS ledband...VAKNA UPP SVENSKAR!!!PROTESTERA!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 17. ”A condition, episode, person or group of persons emerges to be defined as a threat to societal values and intrests; its nature is presented in a stylised and stereotypical fashion by the mass media/…/Sometimes the panic passes over and is forgotten, except in folklore and collective memory; at other times it has more serious and long-lasting repurcussions and might produce such changes as those in legal and social policy or even in the way society conceives itself.”(Cohen 1972/2002:9)
  11 september har gjort så att människor INTE längre ser muslimer som människor utan som "de andra",de otäcka...alla brott som begås mot muslimer idag är lika hemskt som judarnas förintelse under 2:a vk!! men folk tittar bort. BÖRJA PROTESTERA!!!

  SvaraRadera

 
Creeper