onsdag 11 november 2009

Acta er! Storebror rör på sig!

DN skriver idag om ACTA på grund av att en smula information om dess innehåll har läckt ut. Många har redan insett vilket fruktansvärt slag mot integriteten, ett fritt Internet och inte minst våra demokratiska och mänskliga rättigheter, ACTA innebär ifall det går igenom. Frågan är om vi är många nog! I den s.k. demokrati vi lever i väger åsikten från en koncernledare från patent & upphovsrätsindustrin mer än hundratusentals medborgare.

Acta stinker totalitärism lång väg.

Varför all sekretess? Enda anledningen till sekretess är att man inte vill att folk ska veta vad de beslutar om. För att vi inte ska bli så många att de faktiskt måste lyssna på oss. Hur är det förenligt med en demokrati?

För ett och ett halvt år sedan gick en belgisk grupp ut och berättade om det här avtalet. Jag kommer ihåg diskussionen som följde. Det var ingen som riktigt trodde på dem. Det var allt för orwellskt.

Ett halvår senare talade våra makthavare med stor tydligthet om för oss att ACTA inte hade någonting med upphovsrätt att göra. Det var först när USA släppte en mycket kort sammanfattning av avtalet som man insåg att det visst handlade om piratkopiering. Våra politiker ljög alltså...igen!

Går det här igenom kommer man förbjuda vpn-tjänster, och därmed blir riktig anonymitet i praktiken omöjlig. Om inte folk tar sig tid att inse vikten av ett fritt Internet och reagerar kraftfullt kommer vi snart inte ha Internet som vi känner det kvar. Visst talar man om att många är motståndare till ACTA...men allvar...säg en enda lag om övervakning och begränsning av människors informationsfrihet som inte gått igenom! FRA gick igenom, IPRED gick igenom...och de delar av telekompaketet som folk vände sig mot kommer alltså komma igenom när ACTA går igenom.

Vi måste AGERA!

Tala om ACTA med dina arbetskollegor, dina klasskompisar, handbollslaget, ditt wow-guild...med alla!

Ring dina politiker!

Demonstrera!

Om vi inte använder våra demokratiska rättigheter kommer de att tyna bort! För kontrollfreaksen jobbar dag och natt på att begränsa dig!

Every government degenerates when trusted to the rulers of the people alone. The people themselves are its only safe depositories.
~ Tomas JeffersonKolla upp ACTA på bl.a.:
ACTA på FRApedia
Wikileaks

3 kommentarer:

  1. Mailade precis Åsa Torstensson i egenskap av infrastrukturminister. Ge mig gärna mer tips om vem man kan maila. Och jag tar gärna emot lite draghjälp också. Maila en ny politker varje dag. Tar inte mer än 5 minuter.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det skulle passa med civil olydnad om ACTA skulle gå igenom. Man ska inte skapa regler och lagar utan att samråda med medborgarna. Det kanske gick på tidigt 1900-tal men inte idag.

    SvaraRadera
  3. jag har svårt att tänka mig att stora företag skulla acceptera att låta bli att använda vpn-tjänster. vad innebär detta? att företag som använder kryptering tvingas att lämna nycklarna till staten?

    SvaraRadera

 
Creeper